Teknovation Logo
robot

 
  • Siden 2018 har Chiron været bosiddende i Tuttlingen ved Stuttgart, hvor der i dag fremstilles CNC-værktøjsmaskiner i tråd med det oprindelige udgangspunkt med præcisionsteknologi i fokus, understreger koncernen.

22. juni 2021, kl. 17:58 

Chiron runder 100 år med præcisionsteknologi

Tyske Chiron startede med fremstilling af kirurgiske instrumenter. Det var tilbage i 1921. Siden er specialet i stedet blevet værktøjsmaskiner til metalbearbejdning. Kendetegnende for både datiden og  nutiden er, at Chiron er passioneret omkring præcision, understreger 100 års jubilaren.


Chiron-koncernen, der i dag også tæller Stama-værktøjsmaskiner, blev for et par år siden rykket til da nyopførte rammer i Tuttlingen. Det er sket lidt i ryk, men i tilpas tid til, at alle nu er på plads i rammerne inden 100-årsjubilæet.

Oprindeligt var det kirurgiske instrumenter og præcisionsemner, der var specialet. Siden påbegyndte man fremstilling af maskiner til præcisionsinstrumenterne, og i takt med at værktøjsmaskiner blev mere og mere automatiserede, blev det til hovedproduktet, som det er den dag i dag, hvor det gælder CNC-maskiner i fabrikaterne Chiron og Stama.

Det understreges, at passionen for præcisionsteknologi har været gennemgående fra dag ét og igennem alle 100 år, og også vil være det fremadrettet. Således er navnet på det moderne værk også Precision Factory, når Chiron beskriver rammerne.

Det omfatter godt 14.000 kvadratmeter under tag, herunder mere end 11.000 kvadratmeter med maskinmontage.

I forbindelse med 100 års-jubilæumsfestlighederne understreges det, at bag præcisionen er de mennesker, der lidenskabeligt har arbejdet med løsningerne igennem alle årene. Og det er også fremadrettet denne omsorg for menneskene bag Chirons teknologi, der skal herske, hvilket gruppen vil fejre sammen med de nuværende medarbejdere og siden også eksisterende såvel som kommende kunder i forbindelse med diverse jubilæumstiltag.

I Danmark er Chiron repræsenteret gennem Flextek A/S, Hedensted.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media