Teknovation Logo
robot

 
  • Lockheed Martin har onsdag afleveret det første F35 til det danske forsvar.

7. april 2021, kl. 13:44 

Industrien bidrager stolt til F35

Lockheed Martin har onsdag afleveret det første af samlet 27 styk F35 til det danske forsvar, og ud over stor medvirken til tilblivelsen følger også opgaver relateret til drift og vedligehold af flyene fremadrettet.


Onsdag er en stor dag for dansk forsvarsindustri. Mange års indsats i Danmark kulminerer med det første dansk F35-fly, fastslår direktør Joachim Finkielman, Forsvars- & Aerospaceindustrien i Danmark, FAD under DI:

"I DI håber vi, at vores status som medproducent på F35’eren vil sikre det danske erhvervsliv flere ordre på højteknologi, et løft af kompetencer og ekstra arbejdspladser i fremtiden," siger Joachim Finkielman, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Danmark har opnået en privilegeret adgang til USA og de øvrige partnere i programmet. Så det er mere end et stort industriprojekt. Det er også en sikkerhedspolitisk alliance på forfront af teknologien".

Beslutningen om købet af 27 styk F35 kampfly blev truffet i 2016. De skal afløse F16, som det danske flyvevåben har haft i 40 år. Flere danske virksomheder med Terma i spidsen har siden 2002 været engageret i projektet og over flyets levetid er det forventningen, at vi kan opnå ordre på for omtrent 16 milliarder kroner til flyets produktion. Hertil kommer mulighed for opgaver relateret til drift og vedligehold af flyene.

"Det er et scoop for de højteknologiske virksomheder i forsvarsindustrien, men også for de mange dygtige medarbejdere, som med deres kompetencer bidrager til flyet og dermed til dansk eksport," siger Joachim Finkielman.

"Industrien bidrager til at skabe tætte relationer til vores vigtigste allierede, og grobund for et tæt operativt samarbejde med USA og andre nære allierede i NATO som Holland og Norge".

Dansk forsvarsindustri omsætter for små 4 milliarder om året – 80 procent er eksport. Branchen leverer tunge faglige kompetencer, bidrager med for eksempel sensorer til overvågning, IT og beskyttelse.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik