Teknovation Logo
robot

 
  • Både virksomheden i Kina og i Danmark fremviser tilfredsstillende bundlinje omstændighederne taget i betragtning, fremhæver Rasmus Niebuhr.

6. april 2021, kl. 14:48 

Niebuhr tror på investeringer for 30 millioner

Efter et turbulent og Covid19-påvirket 2020 præsenterer Niebuhr Gears nu dét, der betegnes som et tilfredsstillende årsregnskab. Mere fart over feltet forventes i år, hvor investeringsniveauet hæves til det normale leje, fremhæver Rasmus Niebuhr.


Resultatet før skat sidste år landede bedre end først forventet på 12,8 millioner kroner, konstaterer direktør og ejer af Niebuhr Gears , Rasmus Niebuhr, mod 17,9 millioner kroner i 2019.

Dertil blev der i 2020 investeret for i alt 9,9 millioner kroner i produktionsudstyr og automation på tværs af koncernens fabrikker i Kina og Danmark.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Dertil opkøbtes de resterende 25 procent ejerandel fra IFU af Niebuhr Gears Tianjin, således at koncernen nu er 100 procent ejer af Kina-selskabet.

Overordnet var der dog tale om et meget særpræget år, med ekstrem fokus på Covid-19 og krisestyring. Til trods herfor lykkedes det at komme helskindet igennem den første del af den verdensomspændende krise, understreger direktøren.

En stabil produktion har ikke mindst været medvirkende til, at firmaet har været i stand til at levere bedre end det krise-budget, der blev udfærdiget primo 2020, da Covid19 for alvor gjorde sit indtog, uddyber han.

Ikast-virksomheden har tre forretningsområder i form af Process Gears, Heavy Duty og Industrial Gears.

Det førstnævnte segment er nu 100 procent indkørt efter opstarten i 2019, og desuden er der gjort klar til de næste projekter, hvor forventningerne er store.

I Heavy Duty er det blandt andet lykkedes at trække nye kunder til, og fabrikken i Kina har øget sit salg til det kinesiske hjemmemarked markant, fremhæves det.

Endelig er det efter en årrække med tilbagegang i Industrial Gears-segmentet nu lykkedes at vende udviklingen i løbet af 2020, og området oplever aktuelt markant vækst. Der er blandt andet landet lange aftaler med nye kunder fra Danmark, Tyskland og Sverige, og forventningerne er at denne fremgang vil fortsætte.

For alle tre forretningsområder er der dermed forventninger om øget aktivitet, påpeger direktøren.

Efter et år med færre investeringer end normalt forventes det desuden, at disse vil stige til normalt omfang igen, og der budgetteres således med investeringer i størrelsesorden 25 til 30 millioner kroner i løbet af 2021.

Investeringerne vil blive foretaget i både Danmark og Kina.

Dertil arbejdes der på en businesscase omhandlende etablering af endnu en Heavy Duty-fabrik i Indien, og her vil den endelige beslutning blive foretaget inden sommerferien.

Endelig har produktionen i Danmark i 2020 vist sin styrke under Covid19, konstaterer Rasmus Niebuhr, hvor virksomhedens fokus på automation har bevirket, at der kan produceres til samme eller lavere omkostninger end i lavtlønslande.

Derfor har firmaet sikret sig et stærkt kapitalberedskab, således at der kan ageres på de muligheder, som kan opstå i markedet i øvrigt, konstaterer direktøren.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik