Teknovation Logo
robot

 
  • Erhvervsskoleelevers faglige udvikling, særligt den praktiske, er udfordret under nedlukningen af erhvervsuddannelserne. De modtager i disse måneder hjemmeundervisning via Microsoft Teams og Zoom ligesom alle andre. Det giver væsentligt større udfordringer for elever i praktiske fag som mekaniker og industritekniker end for mere teoretiske uddannelser, påpeger Kasper Palm.

18. februar 2021, kl. 14:44 

Håndsrækning til erhvervsuddannelserne

Et enigt folketing har lavet en aftale, der skal forbedre erhvervsskoleelevernes praktiske lærling og trivsel gennem blandt andet et forlænget hovedforløb 1. Det får ros af Dansk Metal, der kalder det en håndsrækning til de unge.


Forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, konstaterer det positive i, at regeringen og et enigt Folketing er blevet enige om en aftale, der giver en tiltrængt håndsrækning til blandt andet erhvervsskoleeleverne.

Aftalen betyder, at både erhvervsskolernes grundforløb 2 og hovedforløb i forbindelse med afsluttende prøve kan forlænges, så eleverne kan indhente det tabte. Derudover afsættes der også midler til de elever, som har behov for ekstra støtte.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Aktuelt sidder erhvervsskoleelever hjemme og har undervisning fra deres computer. Det giver store udfordringer, da det 20 ugers grundforløb både indeholder teori og praksis. De har kunnet få den teoriske del over nettet, men du kan ikke lære at håndtere en CNC-maskine eller reparere en motor uden at bruge hænderne, understreger han.

Dansk Metal frygter, at eleverne falder fra, da de ikke føler sig rustet til den praktiske del af uddannelsen. Men med aftalen kan eleverne nu få forlænget deres grundforløb og hovedforløb, så de i foråret kan indhente noget af det tabte.

Den praktiske læring er vigtig, når lærlingene skal ud at finde en praktikplads. Derfor er det godt, at denne del prioriteres, påpeger han, og uddyber, at aftalen også forlænger perioden for at blive optaget i ekstraordinær skolepraktik.

Noget Kasper Palm nu gerne vil have tilføjet er, at de, der er blevet optaget, også får mulighed for at gøre deres uddannelse færdig i skolepraktik.  Det hvis de ikke har mulighed for at finde en praktikplads, når den ekstraordinære skolepraktik ender pr. 31. december i år, konstaterer han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik