Teknovation Logo
robot

 
  • De første specifikationer for OPC UA for Machintools-standarden er blevet grundigt testet i to 'plug-fests' UMATI-projekter, inden de blev frigivet 25. september. Og det har bevist, at UMATI-infrastrukturen giver merværdi ud over enkelte demonstrationer på messer, og at den nu kan stilles til rådighed for partnere til udvikling og test, forklarer VDW projektleder for UMATI, Dr. Alexander Broos, ifølge CECIMO.

15. oktober 2020, kl. 17:08 

Milepæl for Plug-&-Play-maskinintegration

Den europæiske værktøjsmaskinfabrikantforening CECIMO kalder de seneste fremskridt med OPC UA-standarden en milepæl i arbejdet for at frembringe et 'globalt produktionssprog'.


Efter mange års OPC UA-standardiseringsarbejde bringer offentliggørelsen af den nye publikation​ ​'OPC UA for Machinery' verden et vigtigt skridt tættere på målet om at skabe et 'globalt produktions sprog'.

Det fremhæver Deputy Executive Director for den tyske brancheforening VDMA, Hartmut Rauen, ifølge den værktøjsmaskinfabrikantforening CECIMO.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt er der tale om specifikationen VDMA Standard Sheet 40001-1, der blev frigivet 25. september, og også er udstedt af OPC Foundation. Det er den første specifikation udviklet på et fælles og tværsektorielt grundlag af arbejdsgrupper fra forskellige teknologier og industrier, fremhæves det. 

Samtidig har VDW også offentliggjort OPC UA's 'Specification for Machine Tools' under VDMA Standard Sheet 40501-1 

Dette er, ifølge Executive Director of the VDW, Wilfried Schäfer, den første maskintekniske specifikation nogensinde, der fuldt ud integrerer maskinspecifikationer, hvilket resulterer i imponerende fordele både for maskinproducenter og deres kunder, påpeger han.

"Det (de to specifikationer) repræsenterer en kæmpe milepæl for maskinværktøjsindustrien. Publikationen betyder, at vi har nået den deadline, som vi satte os under EMO Hannover 2019. Som et resultat kan vores medlemmer nu lancere produkter med kommunikation baseret på OPC UA som en åben grænseflade,” udtaler Wilfried Schäfer.

Endelig påpeger CECIMO, at de to standarder kun er et første trin. Deres funktionalitet er nemlig også blevet grundigt testet og bevist i praksis ved at være integreret i ægte maskiner gennem de såkaldte Universal Machine Technology Interface, UMATI, demonstratoreprogram.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik