Teknovation Logo
robot

 
  • Robert Nielsen (t.v.) og Johan Jensen har udviklet et miniskoleprojekt, der skal få flere unge til at vælge uddannelsen som industritekniker. (Foto: industritekniker.nu)

5. september 2020, kl. 10:26 

Rollemodeller bag eget skoleprojekt

teknovationNr. 9 - 2020  Et miniskoleprojekt skal nu afprøves i regi af industritekniker.nu-initiativet over for elever i folkeskoler og på ungdomsuddannelser. Bag ideen står to unge mænd, som fik deres svendebrev sidste år.


I det aktuelle Teknovation,  fortælles om Johan Jensen og Robert Nielsen, som har det til fælles, at de er vilde med deres fag. De er begge tilknyttet industritekniker.nu som rollemodeller, og har hertil nu selv udviklet deres eget miniskoleprojekt målrettet elever i folkeskolen og på de forskellige ungdomsuddannelser.

Formålet er netop at få flere til at vælge uddannelsen som industritekniker og værktøjsmager. Det er uddannelser, de færreste kender noget til. Men, ikke i de to rollemodellers eksempler. I Johan Jensens tilfælde var det faren, der spurgte, om det kunne være en interessant uddannelse for sønnen. I Robert Nielsens tilfælde lå det ligesom i kortene, at han skulle gå den vej, da han kan blive femte generation, der står i spidsen for Lund Maskinfabrik ved Horsens. De to ildsjæle på henholdsvis 23 og 20 år forlod begge Herningsholm Erhvervsskole sidste år – efter at have gået på talentsporet – som uddannede industriteknikere. Johan Jensen stod i lære hos Kyocera Unimerco i Sunds, Robert Nielsen hos VOLA i Horsens. Nu arbejder de begge hos Lund Maskinfabrik.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Den spåntagende industri har brug for flere unge, som ikke bare har hænderne skruet rigtig på, men også har et godt hoved. Vi kalder det kloge hænder,” siger Johan Jensen, og smiler.

Og sådanne profiler har de to industriteknikere planer om at finde ude på uddannelsesinstitutionerne. Det skal ske med et skoleprojekt, som snart får premiere. Varigheden er fra 45 minutter til en time. Inden for den tidsramme kan eleverne blandt andet prøve at måle et drejet emne med en skydelære og få indblik i en spåntagende arbejdsplads via en kort videofilm.

I stedet for at bruge flere timer på at fortælle om faget, går de to projektmagere en helt anden vej.

”Vi prøver at samle en flok, som gerne vil vide mere om faget, på en lokal virksomhed,” siger Johan Jensen og Robert Nielsen nærmest i munden på hinanden. På den måde forventer de, at det bliver nemmere at rekruttere egnede kandidater.

Læs hele den spændende artikel i onlineversionen ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik