Teknovation Logo
robot

 
  • Karsten Marott Jørgensen (t.v.) og Jørgen Baltzer (t.h.) er det faste team ved Rivals 3D-målemaskine.

10. august 2020, kl. 14:18 

Uundværlig 3D-målemaskine

3D-målemaskine er nu en naturlig del af maskinfabrikken Rivals kvalitetsstyring. Der er også gjort plads til at være fleksible ved maskinen.


Da Rival anskaffede en 3D-målemaskine blev den oprindeligt betragtet som lidt af et nødvendigt onde. I dag er den uundværlig for både medarbejderne og firmaets kunders kvalitetsfolk.

Værdien af arbejdet ved Rivals målemaskine er markant i hele kvalitetsstyringen af arbejdet med de kritiske og kostbare emner hos Rival. Jørgen Baltzer og Karsten Marott Jørgensen er fast team ved maskinen og ansvarlige for at gennemføre målinger samt udarbejde dokumentation og kvalitetsrapporter på kundernes emner. De arbejder begge fuld tid og ofte med forskudte arbejdstider for at sikre så mange ”mandetimer” som muligt ved målemaskinen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Jørgen Baltzer har arbejdet ved målemaskinen siden 2012, og han har oparbejdet indsigt i værdien af det arbejde, som udføres. Det har han med stor ildhu kommunikeret videre til sine kolleger.

I dag er holdningen derfor fuldstændig vendt rundt. Alle hos Rival kan se værdien af at få målt de emner, der arbejdes på – og ønsker ofte også at få målt emner løbende i bearbejdningen, så eventuelle unøjagtige tolerancer opdages i så god tid som muligt.

Jørgen Baltzer og Karsten Marott Jørgensen arbejder både tæt sammen med kollegerne, som står for bearbejdningen af de ofte kritiske og kostbare emner, ligesom de er løbende i dialog med firmaets kunders kvalitetsfolk.

Virksomheden har stor interesse i at vide, hvad et emne i sidste ende skal bruges til, fordi det har en betydning i forhold til de ting, der skal måles, fortæller Karsten Marott Jørgensen.

Ved hele tiden, at være opdateret kan de dermed langt bedre komme med forbedringsforslag til kunden. Derfor er dialogen både internt og eksternt vigtig, fastslår Karsten Marott Jørgensen.

Der er også behov for fuld fleksibilitet ved målemaskinen, og det véd Jørgen Baltzer og Karsten Marott Jørgensen. Derfor tager de højde herfor i deres daglige arbejde, hvor hovedparten er planlagt, men, hvor det altså løbende hænder, at en kollega kommer med et emne, der gerne skal måles her og nu. Det forsøger de så også at skabe plads til, da de ved, at når en dyr Multitasking-maskine står stille, mens en kollega venter, så koster det, fortæller Jørgen Baltzer, og vender tilbage til næste måling af tolerancer på et kritisk og kostbart emne til en betydende kunde i forsvarsindustrien. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik