Teknovation Logo
robot

 
  • Den kompakte Universal BarFeeder er konstrueret af en række hjul, fordelt på tre aksler, der griber fat om stangen, og den anvender udelukkende trykluft. Det betyder en hurtigere omstillingstid, og at man slipper for vedligeholdskrævende hydraulik samt at stænger og stanglader ikke tilsmudses af hydraulikolie, fortæller Per Holm Knudsen, der her ses ved den seneste model.

23. juni 2020, kl. 15:58 

Universal BarFeeder-patent med internationalt potentiale

Administrerende direktør og medejer Per Holm Knudsen er ikke en typisk iværksætter. Han er en moden herre på 60 år, og han har ikke tidligere været iværksætter, men ved en del om forretningsudvikling fra sit hidtidige virke. Det skal omsættes i Universal BarFeeder-patentet, der vurderes at have internationalt potentiale.


Den sønderjyske virksomhed Universal BarFeeder har udviklet og konstrueret en speciel stanglader, der kan omstilles fra én diameter til en anden på blot få sekunder. Det patenterede system giver virksomheden gode forudsætninger for at skabe et dansk eksporteventyr vurderer administrerende direktør og medejer Per Holm Knudsen:

"Det er vanskeligt at estimere, hvor stort markedspotentialet for stangladeren er. I Danmark sælges der årligt mellem 60 og 70 traditionelle stangladere, og hvor stor en markedsandel, vi kan opnå i Danmark og udlandet, må fremtiden vise. Vores løsning er en klar forbedring i forhold til de øvrige typer, så vi ser store muligheder”, fastslår han. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Per Holm Knudsen har solid erfaring i at drive udviklingsprojekter fra en af Danmarks største virksomheder; A.P. Møller–Mærsk. Igennem 16 år byggede han projekter helt fra bunden til store virksomheder. Den viden og ballast kommer ham til gode nu, hvor han står med et færdigudviklet produkt, der skal ud på verdensmarkedet. Han ved også, at det tager tid at bygge en forretning op fra ingenting, og han har tålmodigheden til at gøre tingene rigtigt helt fra starten.

Det var faktisk ikke Per Holm Knudsen, der fik den gode idé til den nye stanglader. Det var derimod en sønderjysk maskinfabrik; Ejnar Hansen Maskinfabrik A/S, hvis to ejere, Ejnar Hansen og Jesper Petersen, ikke var imponerede over de løsninger, der fandtes på markedet. De tænkte derfor, at det måtte kunne gøres bedre og billigere. De nåede efter længere tids udvikling frem til en prototype, der ikke blot fungerede, men, også løste deres behov for hurtigere og nemmere omstilling mellem forskellige stangdiametre.

Ejnar Hansen Maskinfabrik havde dog ikke selv nogen interesse i at kommercialisere løsningen, så derfor overtog Universal BarFeeder-projektet. Her har man brugt et par år på at finjustere funktionaliteterne og udarbejde et gennemtænkt industrielt design. For at nå helt i mål med projektet har Universal BarFeeder undervejs fået støtte fra Vækstfondens InnoBooster-ordning og fra det offentlige investeringsselskab Borean Innovation.

Universal BarFeeder havde planlagt en stor produktlancering på foråreets ”Spånliga”, der skulle have været afholdt i april, men er blevet rykket til november. Der skal dog mere til at ryste en erfaren herre som Per Holm Knudsen, så en plan B blev hurtigt iværksat.

Ud over at Ejnar Hansen Maskinfabrik allerede har fire af de nye stanglader kørende, er Universal BarFeeder klar til at levere en tilsvarende løsning til Lem Beslagfabrik, hvor den skal erstatte en gammel stangautomat. Hos både Universal BarFeeder og Lem Beslagfabrik glæder man sig til at følge og måle effekten af udskiftningen. Samtidig er Universal BarFeeder ved at finde forhandlere i flere europæiske lande.

”Vi ser i meget lyst på fremtiden, også selv om tingene går en smule langsommere grundet Covid-19,” fortæller Per Holm Knudsen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik