Teknovation Logo
robot

 
  • Jægerspris Finmekanisk har fået indarbejdet en god robotløsning, som Cemage og firmaet selv har puslet med til brugen ved Deco 2000-langdrejeren. UR5-robotten er primært suppleret med løsninger fra japanske Kosmek.

30. maj 2020, kl. 11:44 

Robot tager emnerne ud af langdrejeren

teknovationNr. 6 - 2020   Hos Jægerspris Finmekanisk ApS er dagligdagen tusinder af automatfremstillede emner fra langdrejeautomaterne. De færreste ville nok her tænke på robotautomatisering ved maskinerne, der jo allerede er højt automatiserede, men virksomheden er kommet langt med en fleksibel robotløsning, som ikke efterlader mærker på de færdige emner.


En robotløsning, der kan placere emnerne sirligt i bakker, var et område, som fik Jægerspris Finmekanisk-indehaver Jens Frandsen til at overveje investeringen i en robotløsning. Og når løsningen så samtidig kan anvendes fleksibelt mellem flere maskiner, herunder også ved fræsemaskinerne, så var der ikke så langt fra idé til handling:

”Da Gert Hilgart fra Cemage første gang talte med os om en robot, var vi faktisk hurtigt med på idéen, og et projekt blev indledt, hvor Gert Hilgart har koordineret med operatør Henrik Schmidt-Sørensen, og det er der kommet en god løsning ud af,” fortæller Jens Frandsen i det aktuelle Teknovation.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Gert Hilgart, som kommer i virksomheden med øvrige produkter inden for skærende og holdende værktøj i forvejen, ufdfærigede sammen med Henrik Schmidt-Sørensen en egentlig prototype, baseret på en UR5-robotarm, som kan håndtere emnerne, så de ikke får mærker af berøringen.

Og udover den japanske Kosmek-værtkøjsvekselløsning til opstillingen, fandt de også frem til flere andre Kosmek-løsninger, som Cemage repræsenterer, til den færdige løsning.

Læs hele den sspændende artikel i online-versionen ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media