Teknovation Logo
robot

 
  • Yngste lærling p.t. hos Gruber er 17-årige Mikkel Jensen, som fremhæver, at kollegaerne er rigtig gode til at vise hvordan han skal gøre og bagefter give plads til at han selv prøver sig frem.

3. februar 2020, kl. 07:14 

Værktøjsmagere til fremtiden

Værktøjsfabrikken Gruber vil gerne være med til at tage ansvar for at sikre jern- og metalbranchen faglært arbejdskraft i fremtiden. Tre ud af Grubers 15 ansatte er lærlinge.


Mikkel Jensen er med sine 17 år den yngste lærling hos Gruber. Ud over Mikkel Jensen har værktøjsfabrikken yderligere to aktuelle lærlinge: Voksenlærlingen Simon Seif Scholz, og den 28-årige Benjamin Bidstrup, der bliver færdigudlært i efteråret 2020.

Gruber-CEO Poul Bek er positiv over, at lærlingene gerne vil blive i virksomheden, når de er udlært. Det giver nemlig virksomheden den kompetente arbejdskraft, som der bliver behov for, når virksomhedens ældste medarbejdere går på pension: 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Gruber har altid haft tradition for at tage lærlinge. Vi ser det som vores ansvar at bidrage til at uddanne næste generation. Men. i øjeblikket har vi tre lærlinge, hvilket er flere, end vi plejer. Den landsdækkende mangel på faglært arbejdskraft, der truer i fremtiden, forsøger vi at imødegå ved selv at uddannevores medarbejdere,” fortæller Poul Bek.

I både Danmark og Europa kæmper værktøjsfabrikker i øjeblikket med mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket betyder, at mange fabrikker må sige nej til opgaver. Beregninger viser, at Danmark allerede i 2025 kan stå og mangle 30.000 faglærte inden for jern- og metalindustien. Manglen på faglært arbejdskraft kan betyde, at danske virksomheder vil miste ordrer, blive tvunget til at få produceret i udlandet og i værste fald lukke.

Ud over at uddanne et stort antal lærlinge forsøger Gruber også på anden vis at afværge den truende mangel på faglært arbejdskraft. Værktøjsfabrikken er med i industritekniker.nu, der arbejder for at vække interesse for at uddanne sig som industriteknikere og værktøjsmagere.

”De unge i folkeskolen kender ikke nok til karrieremulighederne i jern- og metalbranchen. Det forsøger vi at råde bod på ved blandt andet at være til stede på de sociale medier, hvor vores 12 unge rollemodeller fortæller om uddannelserne og karrieremulighederne," siger Henning Dam, der koordinerer industritekniker.nu-indsatsen.

I industritekniker.nu garanteres praktikplads til alle, der vælger at gå i lære som enten industritekniker eller værktøjsmager. I øjeblikket fortsætter de fleste af de bogligt begavede folkeskoleelever i gymnasiet, men det er Henning Dams håb, at flere af demvil få øjnene op for mulighederne i jern- og metalindustrien:

”Branchen har brug for nogle kloge, unge hoveder med boglige evner, der kan programmere og styre de computerstyrede maskiner, vi har nu," siger Henning Dam, og fortsætter:

”De unge mennesker, der går ind i jern- og metalindustrien er garanteret gode karrieremuligheder, og har de mod på ekstra udfordringer, er der også mange muligheder for at videreuddanne sig”. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik