Teknovation Logo
robot

 
  • Roar S. Greinert undrer sig over, at myndighederne foretrækker at fyre for gråspurvene og belaste CO2-regnskabet, når den teknologisk virkelighed er, at det er helt unødvendigt.

3. december 2019, kl. 14:28 

Almexa slår et slag for den miljøteknologiske udvikling

I det aktuelle nummer af Dansk Miljøteknologi slår Almexa A/S fra Odense et slag for at danske virksomheder får myndighedernes opbakning til at anvende den seneste og mest effektive miljøteknologi, uden at skulle "fyre for gråspurvene".


Virksomhederne skal genanvende den rensede luft rigtigt.

På enhver fabrik bør luften renses højeffektivt, så den altid er ren og frisk. Hverken mennesker eller maskiner skal risikere at få oliedampe i lungerne. Og det kan man sagtens - direkte ved kilden - men, det har myndighederne endnu ikke opdaget, anfører direktør Roar S. Greinert, Almexa.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I Dansk Miljøteknologi påpeger han, at hvor man traditionelt i årtier har monteret rørføringssystemer i stort set enhver fabrikshal, så er det i dag unødvendigt, da moderne miljøteknologi sikrer at luften i dag renses 100 procent ved kilden.

Det overflødiggør mange af rørene i loftet. Det har myndighederne bare ikke opdaget, og derfor sendes hver dag opvarmet luft ud. Det glæder kun gråspurvene, anfører Roar S. Greinert.

Der er ingen grund til at opvarmet luft fortsat skal ud af bygningen, når miljøteknologien i dag effektivt renser luften. Det handler om at begrænse varmespildet, snarere end at belaste det omgivende samfund med den unødvendige varme luft, som belaster i CO2-regnskabet og i virksomhederne konkurrencekraft, anfører Roar S. Greinert, der undrer sig over, at myndighederne fortsat handler som om der ingen miljøteknologisk udvikling finder sted.

I andre EU-lande – eksempelvis Sverige – er det tilladt at recirkulere varm luft fra produktionsområdet så længe det løbende kontrolleres at grænseværdierne overholdes. Man kunne utvivlsomt spare en del på CO2-udslippet, hvis reglerne herhjemme blev ajourført, anfører Roar S. Greinert. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media