Teknovation Logo
robot

 
  • MillPart-direktør Niels Jørgen Nielsen (t.h.) og firmaets Aerospace-ansvarlige Torben B. Jensen (t.v.) har knoklet i flere år for at få foden inden for til den amerikanske producent af flydele, Parker Aerospace. (Foto: MillPart)

20. november 2019, kl. 12:33 

Parker Aerospace-aftale til MillPart

MillPart A/S meddeler, at Skjern-virksomheden har indgået en ti-årig aftale med amerikanske Parker Aerospace og nu skal producere komplekse hydraulikdele til både civile og militære fly.


En aftale til en trecifret millionværdi er netop tilgået Skjern-virksomheden MillPart, der i den forbindelse har teamet op med flere danske aktører.

”Den her kontrakt viser, at selv om vi kun er en mellemstor virksomhed med 40 medarbejdere, kan vi godt konkurrere på den globale markedsplads,” siger MillPart-direktør Niels Jørgen Nielsen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Aftalen med Parker Aerospace er dugfrisk og strækker sig over ti år. Forløberen er en fem-årig aftale, som blev indgået i februar i år, og som indebar, at MillPart skulle producere fem forskellige hydrauliske emner i aluminium. Komponenterne bruges til at styre flyets rorflader med. De fem emner er også med i den ti-årige aftale sammen med yderligere fire emner – i alt altså ni forskellige flykomponenter.

“Det er første gang, Parker Aerospace entrerer med en underleverandør udenfor USA på disse specifikke manifolds, så vi er stolte og går rundt med rettet ryg. Men vi har ikke kunnet løfte opgaven alene. Vi har samarbejdet med en række vitale teampartnere med hvert deres speciale,” tilføjer Niels Jørgen Nielsen.

DMG Mori har stillet et fem-akset bearbejdningscenter til rådighed, Kyocera Unimerco har bidraget med skærende værktøj, OK med en køle-/smøreløsning, MTS Randers med måleudstyr, IPES med programmering og DAMRC med hjælp til bearbejdningsoptimering og projektstyring.

Planen er nu at bygge et fleksibelt FMS-anlæg med tre spåntagende CNC-maskiner, hvoraf den ene allerede er i hus, til MillPart-produktionen, hvor man får leveret aluminiumet fra USA. Det er typisk blokke på 42 kilogram, som efter en ordentlig omgang spåntagning – som i nogle tilfælde tager mellem fem og seks timer at bearbejde – bliver til et komplekst emne på 3,2 kilogram.

”Vi forventerat udvide vores produktion med fem til syv nye emner om året, så Aerospace kommer til at udgøre en betydelig del af vores forretning fremover,” pointerer Niels Jørgen Nielsen.

Aerospace blev i 2016 lagt i hænderne på Torben B. Jensen, der kom fra en lederstilling inden for denne industri. Han er direktør for Aerospace & Defence og er arkitekten bag kontrakten med den amerikanske virksomhed. Som en del af processen er MillPart også blevet EN/AS 9100-certificeret, som er en forudsætning for at kunne levere til flyindustrien.

Parker Aerospace er en del af Parker Hannifin-koncernen, som Worldwide beskæftiger cirka 58.000 medarbejdere og omsætter for over 14 milliarder dollars. Parker Aerospace har 22 produktionsvirksomheder i USA og leverer til verdens førende flyproducenter.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik