Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre er det Søren Eriksen, Bruce McIntosh, Morten Jensen og Lars Mortensen forankombinationslinjen hos Ib Andresen Industri.

16. juli 2019, kl. 12:37 

Opgraderinger giver større muligheder

Opgraderinger på kombinationslinje hos Ib Andresen Industri øger fleksibiliteten og giver større muligheder i markedet, fremhæver firmaet.


Med investeringen i opgraderingen på en kombinationslinje øjner den fynske underleverandør af stålbaserede løsninger, Ib Andresen Industri A/S aktuelt muligheder for at sparke dørene yderligere ind til de markeder, der efterspørger bearbejdning af store stålplader på op til 14 meter.

”Vi bliver mere attraktive for offshore- og transportbrancherne. Det er der, vi møder efterspørgsel på det man kan kalde XXL-pladestørrelser," indleder Sales Manager Søren Eriksen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ib Andresen Industri har allerede i dag en fod inden for hos flere store aktører i de to brancher, men som Søren Eriksen uddyber det:

”Opgraderingerne gør, at vi får endnu et lag automatiseret bearbejdning at tilbyde. Noget som i sidste ende gør vores kunder endnu mere konkurrencedygtige i deres markeder. Og det vil betyde, at vi kan bringe os selv i spil til opgaver, vi tidligere ikke kunne”.

”Kombinationslinjen er en bearbejdningslinje, som kan kombinere flere processer i en arbejdsgang,” fortæller projektkoordinator Morten Jensen. De processer, det drejer sig om, er boring, stansning, gevindskæring og plasmaskæring.

Ud over at linjen kombinerer flere processer, så er der også tale om en højpræcisionslinje som kan placere borede og stansede huller med en tolerance på +/- 0,5 millimeter over 14 meter. Det kan gøres, fordi maskinen altid omregner og tilpasser sit maskinprogram til pladens temperatur, som den måler, inden den går i gang med at producere pladen.

”Kombinationslinjen er i sin helhed 80 meter lang, men det er ikke alle emner, som skal igennem alle dens processer, så nogle emner kan allerede tages fra halvvejs. Det kunne man for eksempel ikke før. Det øger fleksibiliteten,” fortæller Morten Jensen.

Derudover står virksomhedens store og kraftige kantpresser, hvis kapabilitet går optil 14,4 meter, i samme og tilstødende produktionshaller, hvilket betyder, at de store plader, der kommer igennem kombinationslinjen, hurtigt kan sendes videre til næste bearbejdningsfase.

Morten Jensen forklarer også, at styringssoftwaren også har fået sig et løft, så operatørerne nemmere og hurtigere kan igangsætte nye ordrer på linjen:

”Investeringen i opgraderingerne rykker os markant i vores konstante fokus på mere automation,” fastslår Morten Jensen.

Ib Andresen Industri forventer, at et sted mellem 80 og 90 procent af bore- og gevindskæringsopgaver kan rykkes fra manuelle arbejdsstationer og over på linjen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik