Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre er det Hjernøs Tool Shop Manager Kristian Jessen Hansen sammen med hans kollega Esben Nielsen, OSG Europes Mark Masui og direktør for OSG Scandinavia Peter Jørgensen.

12. juni 2019, kl. 09:07 

Fræsning i pulverstål-gennembrud

Efter adskillige måneders tålmodige tests står Hjernø nu med en egenudviklet metode, der reducerer sliddet på de skærende værktøjsløsninger, og samtidig sikrer en flot finish på det færdige emne.


Hos Hjernø Værktøjsfabrik i Odense, har man i nogen tid ønsket at finde en mere effektiv og lønsom måde at fræse i pulverstål på. Det har man udviklet på i samarbejde med flere af firmats leverandører af skærende værktøj, og det er der kommet noget godt ud af, fortæller Hjernøs Tool Shop Manager Kristian Jessen Hansen..

Efter adskillige måneders tålmodige tests står Hjernø nu med en egenudviklet metode, der reducerer sliddet på de skærende værktøjsløsninger, og samtidig sikrer en flot finish på det færdige emne. Der er opnået forbedringer på over 100 procent i forhold til de resultater, virksomheden tidligere har opnået inden for bearbejdning af hærdet pulverstål.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Processen har blandt andet involveret tests af en række skærende værktøjsløsninger fra forskellige leverandører – herunder japanske OSG - samt en optimering ad fræsestrategierne i Hjernøs eget Cad-/Cam-system, oplyser Kristian Jessen Hansen.

Bearbejdningsomkostningerne er imidlertid blevet reduceret markant med den nye metode, tilføjer han. Vel at mærke qua brugen af standardværktøjer, ikke dyre specialværktøjer.

Metoden er allerede taget i brug på to igangværende projekter, hvor der netop er brug for værktøj med den lange holdbarhed, som hærdet pulverstål kan give, fortæller Kristian Jessen Hansen.

”Vi vil helt sikkert i højere grad end tidligere kunne tilbyde værktøjer fremstillet i pulverstål. Prisen har altid været en udfordring, men den kan vi reducere nu, fordi vi med denne metode kan nedbringe omkostningerne til skærende værktøj”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik