Teknovation Logo
robot

 
  • Den netop opførte tilbygning hos Rolf Schmidt Industri Plast på Jernet i Kolding.

16. april 2019, kl. 07:02 

Fordobling i Kolding

Rolf Schmidt Industri Plast udvider markant med en netop opført produktions- og lagerhal på 2.000 kvadratmeter, der bringer totalen op over 4.000 kvadratmeter under tag. Mere plads er nødvendig for at følge med efterspørgslen.


Samtidig med opførslen af ekstra 2.000 kvadratmeter har Rolf Schmidt Industri Plast i Kolding ombygget de eksisterende produktionsfaciliteter for at optimere med yderligere 1.000 kvadratmeter. Der er installeret optimal el- og ventilationssystemer, etableret omklædningsrum og bad, mens tilbygningen, ud over produktion og lager, også rummer konference- og møderum. Byggeriet har stået på det seneste års tid, og direktør Flemming Andreassen, er glad for at være i mål:

”Vi har taget det i etaper, så maskinparken kunne køre videre under hele forløbet. Først da den nye bygning var færdig, tog vi for alvor hul på renoveringen af den gamle produktionshal. Den interne logistik er allerede klart forbedret med de nye kvadratmeter," siger han, og hentyder til, at man tidligere måtte leje sig ind i lokaler på den anden side af vejen, for at få opfyldt pladsbehovet. Nu er alle funktioner samlet under ét tag, og bearbejdningscentrene er placeret, så de nemt kan betjenes på skift af medarbejderne.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Industriteknikerne arbejder i små teams med ansvar for flere maskiner ad gangen. Det er vigtigt, at alle på holdet hurtigt kan programmere og sætte nye emner i gang. Især når vi arbejder så meget i mindre serier. Arbejdsgangen er blevet mere fleksibel,” siger Flemming Andreassen.

Udvidelsen har længe været på ønskesedlen hos ledelsen i Kolding. Rent fysisk var der ikke plads til flere maskiner, og lageret var fyldt til bristepunktet. Derfor var det efterhånden også en udfordring at udvide produktionskapaciteten. Yderligere fire industriteknikere er blevet ansat siden efteråret, og i øjeblikket søger man efter endnu fire til både dag- og aftenhold. Når kunderne vokser, er man nødt til at følge med, understreger Flemming Andreassen. Den stigende efterspørgsel kræver et højt produktionsflow, så den korte leveringstid kan overholdes:

”Derfor har vi behov for flere industriteknikere. Typisk køber vi to nye maskiner om året for at være ajour med den seneste CNC-teknologi. Det sender også et signal i forhold til rekruttering af medarbejdere. Vi investerer i maskinparken, så vi kan tilbyde en spændende varieret arbejdsdag med topmoderne bearbejdningscentre”.

Flemming Andreasen konkluderer, at plastvirksomheden med nu 4.000 kvadratmeter til lager og produktion, er optimalt rustet til at tiltrække både flere folk og flere kunder. Danmark tegner sig stadig for størstedelen af omsætningen, mens Norge og Tyskland er de største eksportmarkeder. Det seneste år har man målrettet indsatsen mod Norge, hvilket allerede har udmøntet sig i en pæn eksportfremgang:

”Nordmændene er ikke bange for at give os chancen. De er hurtige på aftrækkeren, når vi først har været i dialog. Billedet er faktisk det samme i Tyskland. At vi kan fremstille specialemner hurtigere end deres lokale leverandører, tiltaler dem. Men det er nu engang vores mange danske kunder, vi primært udvider kapaciteten for”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik