Teknovation Logo
robot

 
  • Industritekniker-lærlingene kæmper om Danmarksmesterskabet ved CNC-maskiner hos Mazak i Ringsted torsdag og fredag. Lørdag hædres den endelige vinder ved DM i Skills-afslutningen i Næstved Arena.

4. april 2019, kl. 08:07 

Så indledes DM i Skills-konkurrencerne

I dag, torsdag den 4. april, indledes DM i Skills 2019 i Næstved Arena. Det gælder også konkurrencen mellem seks af landets bedste industritekniker-lærlinge, der dyster ved CNC-maskiner hos Mazak i Ringsted.


Så er det slut med forberedelserne frem mod DM i Skills 2019, der holdes 4. til 6. april i Næstved. Det gælder også for de seks regionale vindere, der dyster om Danmarksmester-titlen inden for industritekniker-faget.

Det er i år Elias Laine, Syddansk Erhvervsskole Odense/Hjernø Værktøjsfabrik, Robert Løgager Nielsen, Herningsholm Erhvervsskole/VOLA A/S, Jannik Skyldahl Jensen, Mercantec/Grenå Spåntagning ApS, Jonas Høier Andreasen, TECH COLLEGE/Serman & Tipsmark A/S, Rasmus Frøland Next København, Thoka Finmekanik ApS, eller Christian Boen Larsen ZBC Slagelse/Nilpeter A/S.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Konkurrencen er henlagt til Mazaks danske Technical Center ved domicilet i Ringsted, hvor de seks lærlinge vil stå over for henholdsvis et fuldt fem-akset Mazak Variaxis j500/5X-center og et vertikalt Mazak VCH530-center.

Variaxis j500-maskinen vises udstyret med blandt andet plads til 30 værktøjsløsninger og 12.000 omdrejninger/minuttet på hovedspindlen.

VCN-530C vil være dstyret med ligeledes blandt andet 30 værktøjspladser og 12.000 spindelomdrejninger/minuttet.

1i Næstved står Industriens Uddannelser for en stor industriteknikerstand i Hal 4, hvor der på den ene halvdel er indrettet en lille scene og tilskuerpladser, hvor der over alle tre dage vil være korte indlæg om industritekniker- og finmekanikerfaget fra folk med erfaring på området.

På den anden halvdel af standen kan gæsterne glæde sig til at se og føle industriteknikerfaget med deres egne hænder. Hovedforløbselever på industriteknikeruddannelsen fra tre sjællandske erhvervsskoler bemander standen og demonstrerer en robot og en minifræsemaskine. Gæsterne får også lov at printe deres egne mobilholdere, som kan laves med personlige indgraveringer.

Som noget helt særligt vil konkurrencen i industriteknik, der holdes i Ringsted, blive live-streamet til en stor TV-skærm, der hænger på standen.

Lørdag den 6. april kan gæsterne komme helt tæt på afgørelsen af DM i Skills for industriteknikere, når dommerne vil opmåle og bedømme dette års Skills-opgaver på standen. Det foregår mellem klokken 9 og 11.

Industriteknikerstanden er i år skabt i et tæt samarbejde mellem de sjællandske erhvervsskoler, der udbyder uddannelsen til industritekniker: Roskilde Tekniske Skole, ZBC og NEXT Uddannelse København.

Grunden til, at selve industriteknikerkonkurrencen holdes i Ringsted, er, at de fysiske forhold omkring Arena Næstved ikke er egnet til de store og meget følsomme CNC-maskiner, som industriteknikerne arbejder på. Derfor er det i årets udgave af DM i Skills lykkedes at finde en løsning, hvor selve konkurrencen kan besøges i Ringsted med en shuttlebus fra Næstved, mens der ved udstillingsområdet i Næstved vil være fokus på at vise industriteknikerfaget frem.

Ud over Mazak supporteres DM i Skills blandt andet også af Cimco, der leverer Mastercam til konkurrencerne, Seco Tools, som står for de skærende værktøjsløsninger mens Kyocera Unimerco står for måleværktøj og OK har sponsoreret køle-/smøremidlerne på CNC-maskinerne.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik