Teknovation Logo
robot

 
  • De vindende teams blev valgt efter en konkurrence, der blev lanceret i januar 2018, og en grundig evaluering foretaget af eksterne eksperter og EIT's bestyrelse. Den vigtigste faktor bag beslutningen var potentialet til at skabe de innovationer, der er behov for for at løse de meget store udfordringer, vores samfund står over for i dag, fremhæves det.

10. december 2018, kl. 12:09 

EU innovationsfællesskab for produktion

Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, EIT, har udpeget to vindende teams, der skal oprette to nye innovationsfællesskaber i form af EIT Produktion og EIT Bymobilitet.


Med oprettelsen af EIT Produktion og EIT Bymobilitet har Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, EIT nu otte innovationsfællesskaber.

Made by Europe, der er vinder af EIT Produktion-konkurrencen, er et konsortium bestående af 50 partnere fra 17 lande, herunder Volvo, Tecnalia, Technical University of Vienna, CEA (den franske atomenergikommission), Siemens, Slovak University of Technology og Whirlpool Europe.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


EU-kommissær med ansvar for uddannelse, kultur, unge og sport samt ansvarlig for EIT, Tibor Navracsics, ser positivt på valget:

"Det glæder mig meget at se, at EIT har valgt to nye videns- og innovationsfællesskaber. EIT's unikke, uddannelsesfokuserede tilgang til styrkelse af innovation vil nu skabe endnu flere muligheder for dygtige iværksættere og studerende i EU," siger han, og tilføjer:

"Det er af afgørende betydning for os, for at vi kan finde innovative løsninger på de presserende udfordringer, der er forbundet med bedre produktion og bymobilitet og medvirker til, at vi kan opbygge et robust og konkurrencedygtigt Europa."

For at muliggøre oprettelsen af EIT Produktion og EIT Bymobilitet bevilger EIT hvert af de vindende partnerskaber et opstartstilskud på op til cieka 30 millioner kroner for at sikre, at de bliver fuldt funktionsdygtige så hurtigt som muligt.

I henhold til Horisont 2020 stiger EIT's nuværende årlige bevilling til innovationsfællesskaberne gradvist til omkring 600 millioner kroner efter få års aktivitet forudsat, at de når de forventede resultater.

Indtil da forventes EIT's innovationsfællesskaber også at tiltrække store investeringer fra private og offentlige kilder, som vil mangedoble investeringen fra EIT og i stigende grad erstatte den, så innovationsfællesskaberne bliver økonomisk bæredygtige på langt sigt, påpeges det.

EIT blev oprettet i 2008 med det formål at styrke Europas evne til at innovere. Der er tale om et EU-initiativ, der skal samle erhvervslivet, uddannelsessektoren og forretningsverdenen i et hele. Instituttet understøtter udviklingen af dynamiske transeuropæiske partnerskaber blandt førende universiteter, forskningslaboratorier og virksomheder.

Partnerskaberne kaldes innovationsfællesskaber, og hvert af dem fokuserer på en specifik global udfordring. De hidtidige seks partnerskaber er EIT Klima-VIF, EIT Digital, EIT InnoEnergy, EIT Fødevarer, EIT Sundhed og EIT Råstoffer.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik