Teknovation Logo
robot

 
  • Slidtageanalyse af maskinakser og spindler ved brug af en vibrationssensor er en del af fremtiden for IoT-overvågning af værktøjsmaskiner, mener den tyske maskinproducent Emag.

7. november 2018, kl. 07:22 

Digitaliseringstiltag bliver EMO 2019-tema

Digitaliseringstiltag er i stigende fart blevet en fast del af vedligehold af CNC-værktøjsmaskiner. Medarrangørerne af næste års EMO-messe, den tyske fabrikantforening VDW, fremhæver nu tiltag, der skal demonstrere de seneste muligheder, når det går løs i Hannover til september.


For et par år siden fremkaldte ordet vedligehold straks tanker om en mand iført blå overall. I dag er billedet, at det i stigende grad er et område præget af tiltag inden for digitale tjenester og mobile enheder som tablets og datalogging.

Ifølge medarrangørerne af næste års EMO-messe, den tyske fabrikantforening VDW, så vil en række udstillere præsentere eksempler herpå ved EMO Hannover 2019-messen, der løber af stablen 16. til 21. september.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Smart Factory-koncepter og den tilhørende digitalisering giver et bredt potentiale til langsigtet og foudseende vedligeholdelse, men hvad er fordelene for virksomhederne? Og hvilke forudsætninger er der for at sikre, at de data, der er nødvendige til planlægning, behandling og dokumentation af vedligeholdelsesforanstaltninger, udveksles pålideligt?

Det vil der blive sat spot på på messen, og i den forbindelse fremhæves en ny EU-standard, DIN EN 17007: 2017, der strukturer og beskriver typiske vedligeholdelsesprocesser i en produktionsvirksomhed i en universelt anvendelig form.

"Som alle standarder er denne ikke obligatorisk. Det er dog tilrådeligt for alle virksomheder at tilpasse deres egne vedligeholdelsesprocesser til DIN EN 17007: 2017-processerne. Først da vil de være klar til industrien 4.0," udtaler Head of the Service Engineering Department ved Baden-Wuerttemberg Cooperative State University in Mannheim, og fortsætter:

"DIN EN 17007:2017 beskriver ikke kun de klassiske kernevedligeholdelsesprocesser som reparation og forebyggende vedligeholdelse, men omfatter også de mange understøttende processer, uden hvilke vedligeholdelsen ikke ville fungere. De mange links og informationsstrømme mellem disse processer er også dækket. Det er fordi koordinering og netværk af processer generelt har størst potentiale for optimering."

En af de maskinproducenter, der er langt fremmer er Emag:

"Vi har i et stykke tid arbejdet på et produkt, der skal forbedre slitageanalyse af maskinakser og spindler ved brug af en vibrationssensor. Baseret på bestemte driftparametre ved maskinen, vil vi fremover kunne bruge en algoritme til at vurdere, hvilke maskinkomponenter, der sandsynligvis vil mislykkes. Dette giver vedligeholdelsesingeniøren optimal støtte til sin reparations- og vedligeholdelsesplanlægning," konstaterer Emag-specialist, Peter Strohm.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik