Teknovation Logo
robot

 
  • Udfasede maskiner kan gøre nytte i Indien fortæller Ib Sejersen.

7. november 2018, kl. 15:23 

Udfasede maskiner er nyttige i Indien

Den fynske NGO-orgaisation IGF Danmark, som arbejder med uddannelse og industriudvikling i den indiske delstat Sunderban, der ligger i den nordøstlige del af Indien, nærmest midt i Ganges flodens delta, efterlyser udtjente fræsemaskiner, drejebænke, snedkerimaskiner samt svejseudstyr, som kan sendes afsted i december.


Ib Sejersen, der er medlem af bestyrelsen i IGF Danmark har, med støtte fra Danida, fået mulighed for at sende en container med udstyr af forskellig slags til Indien i december måned.

Indtil nu er der indsamlet forskelligt værkstedsudstyr og undervisningsmateriale, men man mangler udtjent fræsemaskiner, drejebænke, svejseudstyr snedkerimaskiner og svejsemaskiner, som kan fylde den hal, IGF Danmark har fået bygget derude, fortæller Ib Sejersen. Også udstyr til undervisning af automekanikere er der behov for, - eksempelvis en lift og en værkstedspresse.

"Grunden til, at vi går tiggergang på denne måde, er, at de fonde og offentlige kasser, der normalt støtter os, er meget hårdt pressede efter de nedskæringer i ulandsbistanden, der har fundet sted, fortsætter han. Og vi tror, at disse maskiner findes rundt omkring på værksteder og tekniske skoler, der udskifter manuelle maskiner med CNC og anden automatisering," siger Ib Sejersen.

Ib Sejersen betegner IGF Danmark som en lille og meget idealistisk organisation.:

"Vores undervisere, som næste gang rejser ud i det tidlige forår,, er faglærte smede, automekanikere og snedkere, der ikke modtager nogen form for løn for deres indsats. Jeg er meget imponeret over den entusiasme, der præger holdet," fortælle han.

Flere blandt dem er pensionerede lærere fra tekniske skoler, men der er også almindelige håndværkere, der efter et arbejdsliv på værksteder, har fået en oplevelse for livet samtidig med, at de har haft den glæde at forberede unge indere til et arbejde, som ellers ligger uden for deres muligheder.

Ib Sejersen hører gerne fra alle der kan skaffe undervisningsmaskiner eller som selv er interesseret i at deltage som undervisere i Indien. Telefonnummeret er 6067 9204. Mere info kan fås på IGF Danmarks hjemmeside www.igfdanmark.dk


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media