Teknovation Logo
robot

 
  • Matek Steels Klaus Meng (t.v.) og Iver Callesen (t.h.) foran den store DEA Global Advantage-koordinatmålemaskine, der er leveret af MTS Randers, til Tinglev-virksomheden.

4. oktober 2018, kl. 14:43 

Næststørste DEA Global i Norden står i Tinglev

teknovationNr. 13 - 2018  Det er store konstruktioner, som kommer igennem spåntagningshallerne hos Matek Steel ApS. Og det afspejles nu også i virksomhedens separate målerum, hvor en DEA Global Advantage håndterer måling i dimensioner op til 2.000 gange 3.300 gange 1.500 millimeter.


Matek Steel i Tinglev har investeret massivt I et tempereret målerum og en større DEA Global Advantage 3D-koordinatmålemaskine med tilhørende software såvel som et Renishaw-målehoved, alt sammen supporteret af MTS Randers A/S.

Målerummet omfatter også en kran, og afspejler således meget godt, at det fortrinsvis er større emner, der kommer igennem de spåntagende maskiner hos Matek Steel, og således er det også naturligt, at det er en stor målemaskine. Faktisk er det den næststørste af fabrikatet, og kun én enkelt virksomhed har den helt store løsning, som imidlertid ikke leveres med granitplan, som den maskine Matek Steel har.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Vi kan måle i området 2.000 gange 3.300 gange 1.500 millimeter (X/Y/Z), og granitplanet kan bære emner helt op til cirka 6,5 tons. Maskinen er fæstnet uafhængigt af bearbejdningshallerne og planet er således optimalt, når der skal måles med højeste præcision,” siger Iver Callesen, der er leder af den spåntagende del af firmaet, og ejer hele virksomheden sammen med Gustav G.H Larsen, som leder smede-/konstruktionsafdelingen.

Ved installationen i det konstant tempererede målerum blev der også lagt vægt på at opstillingen skete med luftpuder under planet, så alle udefrakommende påvirkninger undgås, da rummet jo har sin helt egen sokkel.

Forud for investeringen er der hentet en måleansvarlig ind i form af Klaus Meng, som i forvejen er godt bekendt med netop DEA-målemaskiner og den tilhørende styring og software.

”Når der skal måles med brugbare målerapporter, så er det naturligvis væsentligt med et granitplan, så jeg er meget tilfreds med valget,” siger Klaus Meng

Han har været i virksomheden i godt halvandet års tid, og således også fået indflydelse på valget af målemaskine, og hvordan målerummet er indrettet samt hvordan måledataene struktureres i virksomheden. Ligeledes har han haft den løbende kontakt med MTS Randers i forlængelse af ordren og siden installationen.

Læs hele artiklen i den aktuelle udgave, der kan ses i online-udgaven ved at følge lænken her

BEMÆRK: Vores serverleverandør er lige nu under et DDOS angreb - det kan skabe problemer med at tilgå bladet online. Der arbejdes på at finde en løsning. Vi beklager!


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik