Teknovation Logo
robot

 
  • RPD-metoden er ifølge Norsk Titanium 50 til 100 gange hurtigere end pulverbaserede 3D-metalprintsystemer og benytter 25 til 50 procent mindre titanium end emner fremstillet ved traditionelle smedeprocesser. Efter printning bearbejdes emner til pasform.

17. august 2018, kl. 14:34 

3D-titaniumprintspecialist kvalificeret af Boeing

Specialistvirksomheden inden for aerospace-grade additivt fremstillede struturelle titaniumkomponenter Norsk Titanium har fået firmaets amerikanske fabrik føjet til flyproducenten Boeings Qualified Producers List.


Verdens første producent af additivt fremstillede FAA-godkendte struturelle titaniumkomponenter til aerospaceformål Norsk Titanium har opnået endnu en milepæl, annoncerer virksomheden.

Virksomhedens Qualification Center (PDQC) i staten New York, i USA, (PDQC-site) blev 1. maj officielt føjet til Boeings liste over kvalificerede producenter (QPL) og indledt herefter 15. maj produktionen den første del af virksomhedens kontrakt med flyproducenten.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Milepælen er en kulminationen på de seneste fremgange for virksomheden, herunder certificering under AS9100D og etablereingen i oktober 2017 af PDQC-enheden, der blev indviet af New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, fremhæves det.

I 2017 kunne Norsk Titanium, der, som navnet antyder, har sin primære base og oprindelse i Hønefoss Norge, annoncere sin første produktionsordre fra Boeing Commercial Airplanes til fremstilling af 3D-printede strukturelle titaniumkomponenter til 787 Dreamliner-flytypen.

Ifølge virksomheden, så har de udviklet en gennembrudsteknologi, der tager 3D-print af titaniumemner til det næste niveau. Firmaets proprietære RPD-procesteknologi benytter titantråd, der smaltes af en plasmabrænder til at forme titaniumkonstruktionsemner i industriel skala.

Eksempelvis har RPD-metoden bevist, fremhæves det, at den kan benyttes til at producere store strukturelle emner, der vejer over 45 kilogram. Teknologien er oplagt til brug inden for luftfart, rumprojekter, transportsektoren, olie- og gas samt det maritime område, påpeger producenten.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik