Teknovation Logo
robot

 
  • I rundspørgen blandt tillidsrepræsentanter i Dansk Metal siger 44 procent, at det primært er klejnsmede, der er mangel på, mens 35 procent peger på mangel på industriteknikere.

30. juli 2018, kl. 12:02 

Mangel på vigtige faggrupper i Syddanmark

Flere industrivirksomheder i Syddanmark er ved at løbe tør for særlige faggrupper herunder smede og industriteknikere. Det konstaterer Dansk Metal i en aktuel undersøgelse blandt organisationens tillidsrepræsentanter.


Ifølge Dansk Metal, er arbejdsløsheden blandt industriteknikere i Syddanmark nu nede på 2,1 procent, og ude på virksomhederne i industrien, kan fagforeningens tillidsrepræsentanter også mærke, at det bliver sværere og sværere at finde nye kolleger til at løfte det stigende antal ordrer.

”Vi kan især se, at der bliver hurtigt udsolgt af dygtige faglærte i det syddanske. Regionen har en stor industrisektor, og sammenlignet med sidste års undersøgelse, er problemet med mangel på særlige faggrupper vokset markant”, siger cheføkonom i Dansk Metal, Thomas Søby.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt har fagforeningen spurgt tillidsrepræsentanter i forbundet, om den virksomhed, de arbejder på, er udfordret af mangel på arbejdskraft. Det siger 62 procent ”ja” til, og det er en stigning på 15 procentpoint i forhold til sidste års undersøgelse.

”Forklaringen er ganske simpel. Der er fart på den syddanske industri, som oplever et kraftigt opsving. Men uddannelsen af fremtidens arbejdskraft følger ikke med. Vi er ganske enkelt ved at løbe tør for den nok vigtigste ressource i produktionen – nemlig faglærte," siger Thomas Søby, og fortsætter: 

"Løsningen er åbenlyst, at vi skal have flere unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse, virksomhederne skal tage flere lærlinge, der skal gang i voksen- og efteruddannelsen, og så er det helt nødvendigt at politikerne sløjfer de igangværende meget store besparelser på erhvervsskolerne."

Sammenlignet med resten af landet er Syddanmark den region, hvor flest tillidsrepræsentanter melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft. På landsplan melder 57 procent, at de arbejder på en virksomhed, der er udfordret af mangel på arbejdskraft.

”Selvom der ikke er generel mangel på arbejdskraft i Danmark, så ser vi altså eksempler som dette fra Syddanmark, hvor der inden for visse faggrupper er begyndende flaskehalse. Det kan få store konsekvenser for regionens industrivirksomheder, der risikerer at må sige nej til vigtige ordrer," konstaterer cheføkonomen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik