Teknovation Logo
robot

 
  • Uddannelses- og erhvervskonsulent Henning Dam fra industritekniker.nu-initiativet glæder sig over millionstøtten fra Nordea-fonden, der giver et godt udgangspunkt for at nå målsætningen om et årligt optag på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50 procent over det aktuelle niveau.

5. juli 2018, kl. 17:49 

Millionstøtte til industritekniker.nu

Der er rigtig stor mangel på industriteknikere og værktøjsmagere, så 2 millioner kroer fra Nordea-fonden til supportteam Danmark skal bruges til at øge kendskabet til industriteknikeruddannelsen. Planen er et meroptag på 50 procent over de næste tre år.


”Støtten fra Nordea-fonden kommer på et godt tidspunkt, og vil blive bruge brugt på et tre-årigt projekt, der har til formål at udbrede kendskabet til uddannelsen og ikke mindst få flere virksomheder til at melde sig ind i et supportteam,” siger uddannelses- og erhvervskonsulent Henning Dam fra industritekniker.nu-initiativet, og fortsætter:

"Vi skal supplere branchens øvrige tiltag og understøtte regionale tiltag, så vi i fælleskab, når målsætningen om et årligt optag på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50 procent over det aktuelle niveau.”

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


En af måderne hvorpå man vil få flere unge ind på uddannelsen er med et nyt tiltag, hvor et ambassadørkorps bestående af 12 til 15 unge lærlinge/nyuddannede industriteknikere, skal fortælle andre unge om uddannelsen. Der vil især være i fokus at få 3 eller 4 kvindelige rollemodeller. Alle rollemodeller vil blive brugt som trendsættere på de sociale medier. Et fast månedligt honorar skal fange netop de unge, der brænder for at være med i et nationalt projekt, der gør en forskel for metalindustrien, oplyser Henning Dam.

Fremadrettet vil industritekniker.nu kunne intensivere besøg på skoler, efterskoler og uddannelsesmesser. Her kommer rollemodellerne naturligvis med ud, for det har vist sig at have den bedste effekt, når de fortæller om de avancerede maskiner, de anvender til drejning og fræsning af fremtidens maskiner og værktøj. Det er en uddannelse som bruger computerstyring og programmering, så de er med til at forme en højteknologisk produktion i Danmark.

Henning Dam startede Industritekniker.nu i 2016 i Vejle, hvor han samlede det første supportteam bestående af lokale industrivirksomheder. Denne effektive model hvor industrivirksomheder samarbejder med kommuner og erhvervsskoler for at udbrede kendskabet til og optimere uddannelsen har allerede båret frugt i form af en øget tilgang til uddannelsen. Der er nu otte supportteams i Danmark med over 100 medlemmer.

”Som sagt, vi skal bruge flere industrivirksomheder i hele landet, der kunne tænke sig at få kvalificeret arbejdskraft til deres produktion. De unge er stort set garanteret en praktikplads og et job efter endt uddannelse. Så det er en win-win for virksomhederne og for de unge,” siger Henning Dam, og tilføjer:

”Virksomhederne er meget velkomne til at tage kontakt til mig, hvis man vil vide mere om Supportteam Danmark.”

Nordea-fonden støtter initiativer, der styrker interessen for og prestigen ved at tage en erhvervsuddannelse.

”Flere unge skal inspireres til at dreje, bore og fræse i metal. Supportteam Danmark har sammen med folkeskoler og branchen fundet et effektivt greb, som nu kan få endnu flere til at få øjnene op for metalindustriens mange muligheder,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen, Nordea-fonden.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik