Teknovation Logo
robot

 
  • ODIN Engineering har over de senere styrket sig ved at have specialistviden, lærlinge og samarbejde på tværs af faggrænser i fokus, fastslår direktør Mads Strøjer Rasmussen, der er anden generation i spidsen for virksomheden.

14. maj 2018, kl. 15:46 

Det specialiserede i fokus

I den familieejede virksomhed ODIN Engineering er specialistviden, lærlinge og samarbejde på tværs af faggrænser i fokus. Det har styrket fastholdelsen af medarbejderne og sikret en stigende omsætning, siden tredje generation tog over i Slagelse-virksomheden i 2013.


ODIN Engineering, som udvikler, installerer og servicerer forretningskritiske maskiner for store danske produktionsvirksomheder, har solide rødder i Slagelse.

Hos ODIN Engineering er specialistviden og samarbejde på tværs af faggrænser en del af DNA’et. Siden 1961 har virksomheden udviklet, produceret og leveret specialmaskiner til industrien.

Ved at satse på højtkvalificeret arbejdskraft i både udviklings- og produktionsafdelingen er ODIN Engineering blevet foretrukken leverandør for den danske vindmølleindustri og førende industrivirksomheder som blandt andet CP Kelco og Bosch Moeller & Devicon.

Ifølge beregninger foretaget af Dansk Erhverv på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, er det i stigende grad manglen på kvalificeret arbejdskraft, der gør, at danske virksomheder flytter til udlandet. ODIN Engineering er afhængig af at kunne tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere, så man kan blive ved med at bygge de maskiner, som kunderne efterspørger.

Det fortæller administrerende direktør og tredje generation i chefstolen hos ODIN Engineering, Mads S. Rasmussen:

”Når vores kunder ringer, skal de ofte bruge en løsning, der endnu ikke findes. Det stiller store krav til vores medarbejdere, der skal være nysgerrige, løsningsorienterede og højt specialiserede inden for deres felt. Vi har respekt for hinandens fagligheder og dyrker holdånden. Når folk har det godt, så leverer de også, og det er en vigtig forudsætning for vores succes.”

Fra 2018 er der kommet nye regler, der foreskriver at industrivirksomheder skal have, hvad der svarer til 2,4 procent elever og lærlinge for hver 100 erhvervsuddannede medarbejdere. Reglerne har den seneste tid fået en blandet modtagelse, men hos ODIN Engineering, ser man en stor fordel i at tilknytte lærlinge til virksomheden:

”Vi samarbejder tæt med både erhvervsskolerne og ingeniøruddannelserne. Hos os udgør elever, lærlinge og praktikanter altid mindst 15 procent af vores medarbejdere. Det giver os en fordel, når det kommer til rekruttering af nye specialiserede medarbejdere. Vi kan ofte rekruttere blandt de elever og lærlinge, der så at sige er ’vokset op’ her hos os,” siger Mads S. Rasmussen.

Mads S. Rasmussen overtog rollen som administrerende direktør i ODIN Engineering i 2013. Han overtog en solid virksomhed med en loyal kundekreds, men for at sikre det fremtidige forretningsgrundlag i et konkurrencepræget og stadigt mere globalt marked, igangsatte han en udviklingsproces:

”Vi har skabt danskproducerede kvalitetsløsninger siden 1961, og det er en arv, som vi er stolte af. Men hvis vi også vil findes i morgen, skal vi hele tiden være opmærksomme på vores relation til markedet. Den stigende globale konkurrence tvinger os til at forholde os meget aktivt til, hvem vi er, hvad vi kan, og hvordan vi gør en forskel,” siger Mads S. Rasmussen.

Kunder som den danske vindmølleindustri, National Oilwell Varco, CP Kelco og Alfa Laval understreger, at der fortsat er plads til en dansk udvikler og producent af forretningskritiske specialmaskiner i det konkurrenceprægede globale marked.

Når ODIN Engineering i fremtiden forventer en endnu bredere kontaktflade til markedet, er deres specialistviden og kvalitetsløsninger derfor også stadig en fast del af dialogen. Fra den 14. maj bliver det dog under et nyt navn:

”Indtil for nylig var vi kendt som ODIN Maskinfabrik. Men vi er meget mere end en maskinfabrik, der fremstiller emner efter specifikke tegninger. Vi er kloge hænder og kloge hoveder, der arbejder sammen om at udvikle gennemtænkte kvalitetsløsninger. Navneskiftet til ODIN Engineering er derfor en naturlig konsekvens af, at vi er blevet mere opmærksomme på, hvilken værdi vi leverer. Vores løsninger er mere end summen af de enkelte maskindele, og det afspejler vores nye navn perfekt,” siger Mads S. Rasmussen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik