Teknovation Logo
robot

 
  • For 50 år siden etablerede Iscar-stifter Stef Wertheimer (t.v.) og KJV´s tidligere hovedindehaver Søren Løftgaard (t.h.) det samarbejde, som stadig er grundlaget for Iscars salg i Danmark. KJV er således Iscars ældste forhandler uden for Israel.

13. maj 2018, kl. 20:06 

Iscar runder 50 år i Danmark

teknovationNr. 7 - 2018   Iscar Ltd. og KJV A/S kan i år markere 50-året for samarbejdets opstart. Det har for begge parter været en succesrig oplevelse, hvor der også er taget afsæt til yderligere succes i de kommende år.


I dag er Iscar en absolut topspiller på markedet for skærende værktøj. Ikke bare i Danmark, men også på verdensmarkedet. Opstarten var mere ydmyg, og tilbage i 1968 havde producenten Europa-premiere på en metalbearbejdningsmesse i Milano, hvor Søren Løftgaard fra Kurt Jørgensen Værktøj indledte samarbejdet.

”De første handler var med et schweizisk firma, som havde Europa-salgsansvaret, men i løbet af få måneder var aftalen om den danske forhandling på plads, og vi begyndte samarbejdet med producenten direkte,” fortæller Søren Løftgaard, i det aktuelle nummer af Teknovation, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Et af Iscars-stifteren Stef Wertheimers ønsker til os var at vi dækkede hele markedet. Så den hidtil Falster-baserede tekniske butik ansatte fem sælgere til Iscar-produktet, så hele landet var repræsenteret med regionale konsulenter allerede i efteråret 1968.”

”I 1976 skete der noget, der fik stor betydning for både Iscar og KJV. Med lanceringen af Selfgrip-afstiksystemet blev salgskurverne løftet markant, og positionen inden for stik var det primære afsæt for forretningen. Både hos Iscar og hos os. De fem sælgere blev hurtigt til ti, og KJV etablerede flere regionale forretninger, og op igennem 1980´erne - med CNC-maskinernes indtog - fik vi for alvor fat med både drejning, boring og fræsning i den danske metalindustri.”

Og billedet er det, som også kendetegner Iscar i dag. Der innoveres både med de eksisterende værktøjsfamilier hele tiden, og samtidig kommer der løbende systemer, der for alvor ændrer hele billedet. Næste store skub var i 1986, da Iscar lancerede Cut-Grip til af- og indstikning og siden kom også fræsefamilien Heli-Mill og et komplet Iso-drejeprogram.

Aktuelt er det Iscars stor lancering LOGIQ Chess Lines, der flytter grænser for hvad man kan opnå med skærende værktøj. Hos KJV er der netop i disse måneder stor travlhed med at introducere de mange LOGIQ-linjer og -produkter, som er på vej ind i programmet, og som lagerføres hos Odense-virksomheden.  

Læs hele den spændende artikel i online-udgaven af avisen ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik