Teknovation Logo
robot

 
  • ”Med en Teknologipagt vil vi forene alle gode kræfter og give håndslag med erhvervslivet på, at de vil tage helt konkrete initiativer, der skal få de unge til at vælge en uddannelse og et job inden for det digitale og teknologiske område. Det har vi hårdt brug for, hvis vi skal skabe forretningsudvikling, og virksomhederne skal udnytte digitaliseringen og have kompetencer til fremtidens digitale job,” siger Brian Mikkelsen.

Regeringen lancerer teknologipagt

I den kommende uge lancerer regeringen en teknologipagt, der skal være med til at skabe et tættere samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutionerne, for at løfte arbejdsstyrkens færdigheder.


Med erhvervsminister, Brian Mikkelsen, undervisningsminister, Merete Riisager, og beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, i spidsen lancerer regeringen ved et arrangement på Experimentarium i København 24. april initiativet Teknologipagten, der skal spore flere danskere ind på digitale og teknologiske uddannelser, efteruddannelser og job gennem frivillige, men forpligtende indsatser og projekter.

Årsagen til lanceringen af Teknologipagten er, at danske virksomheder og organisationer i stigende grad efterspørger folk med tekniske og digitale færdigheder. Hvert 10. job i Danmark er således i dag inden for STEM (Science, technology, engineering, mathematics og IT), mens hvert 4. nye job, der slås op, kræver kompetencer på disse områder, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


På lanceringsdagen tiltræder omkring 50 partnere og ambassadører fra dansk erhvervsliv, undervisnings-, uddannelses- og forskningsverdenen pakten, og cirka 200 ledere fra erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner deltager i præsentationseventet, hvor de første af pagtens projekter desuden offentliggøres.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik