Teknovation Logo
robot

 
  • På billedet (f.v): Brian Summers, Meghan West og Mark Summers.

14. februar 2018, kl. 07:16 

35 år med CNC Software

Firmaet bag Cam-softwaren Mastercam, CNC Software, kan i år fejre 35 års-jubilæum.


I 1983 lancerede de to brødre, Mark og Jack Summers, et nyt koncept for NC-programmering af CNC-værktøjsmaskiner. En tredje bror, Brian Summers, kom hurtigt til, og sammen udviklede de en PC-baseret-softwarepakke, der lagde grundstenen til Mastercam, der i dag er en af verdens mest udbredte softwareprogrammer til Cam-programmering.

"Det startede som en simpel idé. Jeg var maskinoperatør. Min bror var matematiker. Vi kombinerede vores erfaringer og færdigheder med henblik på at skabe en software, de kunne foretage NC-programmering på almindelige desktop-computere. For NC-programmering var på daværende tidspunkt uden for rækkevidde for de fleste mindre spåntagende virksomheder," siger Mark Summers, der i dag er formand for bestyrelsen hos CNC Software.

I de 35 år, der fulgte, har Mastercam-folkene lanceret snesevis af nye vigtige teknologier til brugerne herunder 'smarte' værktøjsbaner, hybridbearbejdning, Mill-Turn, Multiaxis, den proprietære Dynamic Motion-teknologi samt grundlæggende pakker til fræsning, drejning og trådgnistning.

Alt dette kunne ikke lade sig gøre uden værdifuld feedback fra branchen og fra brugerbase, understreger Mark Summers, der også fremhæver succesen med at understøtte og satse på uddannelsessektoren helt fra starten.

Det første navn for softwareprogrammet var 'Meghan' efter Mark Summers ældste datter Megan West. Herefter blev det dog ændret til 'Mastercam', der må siges at være en klarere beskrivelse af softwarens funktion, lyder det fra bestyrelsesformanden.

I dag er Meghan West dog blevet intet mindre end CEO for CNC Software, og Mastercam har næsten en kvart million installationer (slutningen af ​​2017).

"Mastercam-brugere hjælper i højere grad end nogensiden med at drive vores innovation, og vi er i konstant kontakt med de spåntagende virksomheder, værktøjsmaskinbyggerne, faglærere, værktøjsleverandører, og de hjælper os alle med at fokusere på, hvad butikkerne har brug for mest nu og i fremtiden, så vi kan levere de øsnkede forbedringer," siger hun, og fortsætter:

"En af de største årsager til vores succes er vores globale forhandler netværk, der nok er den største og mest erfarne i Cam-industrien. De er ægte partnere med vores kunder og tilbyder rådgivning, træning og applikationserfaring til brugere over hele verden. Vi er også yderst stolte af at være Cam-program nummer ét, der undervises af teknologilærere i skoler, gymnasier og universiteter. At hjælpe med at træne den næste generation af kvalificerede faglærte er en yderst vigtig mission for vores virksomhed."

Kort efter opstarten i Massachusetts i USA i 1983 flyttedes hovedkvarteret til et kontor i Vernon, Connecticut. Efter en kort flytning til en industripark byggede CNC Software et nyt hovedkontor i Tolland, Connecticut. Herefter flyttede virksomheden til en nybygget 38.000 kvadratmeter stor bygning i samme by, der var omhyggeligt designet efter firmaets behov og som betegnes som et "grøn" anlæg i verdensklasse med mulighed for ekspansion og med tanke på miljøet, fremhæves det. I 2007 tilføjedes yderligere 12.000 kvadratmeter med henblik på at skabe et fuldt fungerende Manufacturing Lab med avanceret udstyr til Mastercam produkt-forskning og -udvikling.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik