Teknovation Logo
robot

 
  • Produktudvikling skaber værdi, fremhæver professor Anders Drejer, AAU, Økonomi & Ledelse.

7. februar 2018, kl. 13:01 

Produktudvikling skaber værdi

Techno Tool i Esbjerg hyrede ingeniørhjælp fra BIIR, der hjalp værktøjsfabrikken med at komme hurtigt på markedet. 


Techno Tool, der fortrinsvis laver højt specialiserede værktøjsløsninger til emballageindustrien, har gode erfaringer med at invitere ekstra mandskab ind i virksomheden.

Et projekt, hvor man opjusterede konstruktionsfasen med to ingeniører fra den rådgivende ingeniørvirksomhed BIIR har frigivet regnekraft i udviklingsafdelingen, og gav en øget kapacitet i hele produktionsapparatet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Når danske virksomheder skal beslutte, hvor ressourcerne skal bruges, er det på helt særlige forretningsområder, at værdien bliver skabt. Et af de vigtigste parametre for at forbedre konkurrencedygtigheden er ifølge Anders Drejer, professor i Økonomi & Ledelse ved Aalborg Universitet, AAU, mere innovation og udvikling af nye produkter:

"Produktudvikling er enormt vigtig. Vi har ingen råvarer i Danmark og lever nærmest udelukkende af innovation. Og jeg vil på det kraftigste opfodre virksomheder til at fokusere mere på produktudvikling, fordi det er i udviklingsdelen, at værdien bliver skabt," siger Anders Drejer, og fortsætter:

"Det er helt klart et konkurrenceparameter at få produkterne på markedet hurtigt. Men ofte har virksomhederne ikke skala til at fuldtidsansætte den nødvendige arbejdskraft for at sætte turbo på produktudviklingen. I andre situationer mangler de den nødvendige ekspertise på et bestemt område. I disse tilfælde er det en god ide at hyre folk ind, så virksomheden hurtigt kan opnå vækst," forklarer Anders Drejer.

"De to BIIR-ingeniører sætter skub i konstruktionen af vores værktøjsløsninger. Før havde vi en flaskehals i udviklingsafdelingen, der forøgede leveringstiden, men nu har vi fået en helt anden båndbredde, så vi kan komme hurtigere ud på markedet med vores produkter. Efter snart et år med denne konstellation, er vores kapacitet vokset med 30 procent," forklarer Peter Mischorr, der er administrerende direktør i Techno Tool.

De to udfører alt deres arbejde fra Odessa i Ukraine, hvor BIIR har oprettet en afdeling med omkring 150 ingeniører. Den danske stifter opfordrer virksomheder til at følge Techno Tools eksempel:

"Vi ser ofte, at virksomheder foretrækker at have deres egen udviklingsafdeling, hvor de beholder alt knowhow internt. De har ofte et rigtig godt produkt, som de kunne tjene flere penge på at få hurtigt ud på markedet. Vi foreslår, at de i stedet satser på en mindre udviklingsafdeling med kun de bedste folk, som får ansvar for kernekompetencen. På den måde har virksomheden mulighed for at købe ekstra folk ind, når der er spidsbelastning. Faktisk kan de skifte én fastansat ud med to BIIR-folk, så Time-to-Market bliver hurtigere og virksomheden kan tjene flere penge," forklarer direktør Jonas Bojer, BIIR.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik