Teknovation Logo
robot

 
  • På billedet et eksempel på brug af 5G i en CNC-fræsemaskine, hvor bearbejdningsprocesser er basis for en Industrie 4.0-applikation med robuste trådløse sensorer, der er fastgjort til emnet og leverer og sender data med meget lav datatransmissionforsinkelse, fremhæver Franhofer IPT-forskerne.

6. februar 2018, kl. 14:55 

5G skal få værktøjsmaskiner på nettet

Fraunhofer Institute for Production Technology, IPT, og Ericsson annoncerer nu et samarbejde om at udforske brugen af 5G i produktionsmiljøer, som de mener har et meget stort potentiale.


Når Industrie 4.0 kommer på tale, er den generelle antagelse, at behandling og evaluering af store datamængder er en del af ligningen.

Selvom moderne sensorsystemer allerede kan indsamle omfattende data fra værktøjsmaskiner og andet produktionsudstyr, er de analyser, der er nødvendige for at optimere produktionen, i de fleste tilfælde stadig decentraliseret og foregår med forsinkelse.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Skiftet til fleksible, adaptive fremstillingsprocesser kræver derfor hurtig, pålidelig og ofte trådløs dataoverførsel, og med den kommende trådløse 5G-standard, mener Fraunhofer- og Ericcson-folkene, at have fundet en tæt på ideel teknologi til netop produktionsmiljøer.

Nærmere bestemt planlægger parterne at samarbejde om at udvikle applikationsscenarier til fremstillingsapplikationer og teste dem i et ægte produktionsmiljø.

"Produktion og Industrie 4.0 er to nøglesektorer, der får mest udbytte af mulighederne med 5G-teknologien, siger CEO hos Ericsson GmbH, Stefan Koetz, og fortsætter:

"Ifølge den seneste udgave af Ericssons 'The 5G Business Potential'-rapport, vurderes 5G-baseret digitalisering disse sektorer at generere en ekstra indtjening på cirka 86 milliarder kroner for ikt-sektoren alene i Tyskland."

Fremadrettet planlægger Fraunhofer IPT-forskerne en omfattende udbredelse af 5G-teknologi til en bred vifte af anvendelsesområder, hvor maskiner, produktions- og kommunikationssystemer samt databaser er alle sammenkoblede, konstateres det.

Arbejdet med projektet er tilknyttet Fraunhofer IPT's High Performance Center i Aachen, og mulighederne for virksomheder at deltage i udviklingen og foreløbige eksempler på 5G-implementering i produktion vil blive præsenteret af Ericsson og Fraunhofer IPT under Hannover-messen den 23. til 27. april 2018 på Fraunhofer IPT-messestand i hal 2 og 17. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik