Teknovation Logo
robot

 
  • Dr. Heinz-Jürgen Prokop, der er bestyrelsesformand i VDW, og til daglig direktør ved Trumpf Werkzeugsmaschinen i Ditzingen ved Stuttgart, glæder sig over fremgangen i antallet af producerede CNC-maskiner i 2017.

6. februar 2018, kl. 08:49 

Tysk maskinindustri når vækstrekord

Den tyske fabrikantforening for værktøjsmaskiner, Verein Deutscher Werkzeugsmaschinenfabriken, VDW, nåede i 2017 at øge produktionen med yderligere 4 procent til en samlet rekordvolumen på 15,7 milliarder euro – omtrent 110 milliarder kroner. I indeværende år ventes yderligere vækst med 5 procent.


I forlængelse af slutopgørelsen for produktionen af CNC-værktøjsmaskiner i 2017 melder VDW om endnu et rekordår, hvor det særligt er eksporten, der vokser, og nu udgør 71 procent af den samlede tyske produktion, oplyser dr. Heinz-Jürgen Prokop, der er VDW-bestyrelsesformand.

USA, Brasilien og Mexico har været aftagerlandene med størst vækst i 2017, og USA er nu det næstvigtigste tyske eksportmarked, kun overgået af Kina.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Som værktøjsmaskineksportør forbliver Tyskland nummer ét, foran Japan og Kina. Forskellen på tyske og japanske CNC-maskiner til eksport overgår mange gange værdien af de enkelte maskiner fra Kina, påpeger Heinz-Jürgen Prokop, og fremhæver, at gennemsnitspriserne pr. eksporteret maskine fra Tyskland og Japan er i størrelsesordenen 320.000 euro – eller cirka 2,4 millioner kroner – mens den gennemsnitlige eksporterede kinesiske værktøjsmaskine andrager 39.000 euro – eller cirka 300.000 kroner.

Udisgterne for 2018 er så gode, at VDW venter yderligere vækst i såvel import som antal producerede maskner. Ordreporteføljen ved årsskiftet er noget større end på samme tidspunkt sidste år, og med en samlet forventning om vækst på det tyske hjemmemarked venter man at slå produktionsrekorden igen, med yderligere cirka 5 procent, oplyser Heinz-Jürgen Prokop.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik