Teknovation Logo
robot

 
  • Et område, som Niels Bylund gerne så reformeret er lærlingeindsatsen. Måske kunne det være muligt at matche de unge og virksomhederne bedre på forhånd, inden en aftale indgås, påpeger han.

4. februar 2018, kl. 07:03 

Det går den rigtige vej

teknovationNr. 2 - 2018   Ved årets DM i Skills i MCH Messecenter Herning kunne uddannelseskonsulent Niels Bylund, Industriens Uddannelser, byde ind med en frisk og positiv vurdering af optaget på industriteknikeruddannelsen.


At der de kommende år vil være en massiv afgang af faglærte, er der efterhånden fælles konsensus om i industrien på tværs af interesseorganisationer og politiske skel.

Ifølge Industrisamarbejdet under DI, så tilhører særligt industriteknikerne en faggruppe, hvor mange går på pension de kommende år. I omegnen af halvdelen af de beskæftigede industriteknikere i Danmark har således rundet alderen 50 år, og knap hver femte har passeret de 60 år. Det samme billede gør sig gældende for værktøjsmagere, fortæller uddannelseskonsulent Niels Bylund, Industriens Uddannelser i det aktuelle Teknovation:

”Der er ingen tvivl om, at optaget og udklækningen af svende på industriteknikeruddannelsen har været alt for lavt, men vi oplever nu, at det lysner i forhold til antallet af optagne elever. Endvidere bider vi mærke i, at der tegner sig et billede af, at også frafaldet, der har været meget højt, nu er reduceret væsentligt,” siger Niels Bylund.

De seneste officielle tal for optaget på industriteknikuddannelsen er fra 2016, hvor der blev optaget over 400 elever over hele landet. Og den seneste feedback Niels Bylund har fået fra skolerne går på, at det går yderligere i den rigtige retning.

Læs hele den spændende artikel i onlineversionen af det aktuelle udgave ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik