Teknovation Logo
robot

 
  • På dagen berettes der blandt andet om de egenskaber aktuelle generationer af værktøjsstål får.

29. januar 2018, kl. 07:43 

Temadag om værktøjsstål og LEGO-besøg

Årets første temadag i regi af Foreningen for Materialer & Varmebehandling, FMV, ser nærmere på den seneste udvikling inden for værktøjsstål samt udvalgte aspekter inden for varmebehandlingen af disse.


FMV er klar med et arrangement, der henvender sig til teknikere, konstruktører og ingeniører og studerende, som arbejder med eller anvender værktøj fremstillet i værktøjsstål, holdes på Hotel Propellen i Billund, og deltagerne får desuden mulighed for et besøg hos LEGO System A/S.

Virksomhedsbesøget giver deltagerne mulighedhed for at se og høre om værktøjsteknologi og sprøjtestøbning i verdensklasse, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Baggrunden for arrangementet er værkstålenes stor betydning i en lang række industrielle fremstillingsprocesser fra skærende bearbejdning til fremstilling af støbte komponenter i plast og metal.

Én af årsagerne til dette forhold er, at værkstøjsstålene har høj materialemæssig performance og deraf ofte lange standtider, og væsentligt forhold er, at de potentielt besidder en række materialeegenskaber, der langt en ad vejen fremkaldes gennem varmebehandling.

Blandt oplægsholderne er Peter H. Gundel, Bodycote Varmebehandling A/S, der beretter om, hvorledes mål- og formændringer ved varmebehandlingsprocesser generelt ikke kan undgås, med tilgængæld kan styres og minimeres. Desuden fortæller han om, hvordan vakuumlodning kan anvendes til løsning af konstruktions- og designudfordringer i værktøjsemner.

Inden virksomhedsbesøget giver Ole Therkelsen fra LEGO System som den sidste oplægsholder et indblik i legetøjsgigantens komplicerede værktøjsteknologi til produktion af plastemner, samt firmaets tilgang til valg af værktøjsstål til anvendelse i sprøjtestøbeforme.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik