Teknovation Logo
robot

 
  • Her ses et eksempel på Hjernøs nye værktøjsdesign i form af en formkasse til otte kompakte kaviteter med én kavitetsenhed indsat.

5. januar 2018, kl. 07:19 

Revolutionerende værktøjsdesign

I forbindelse med en kundeopgave har Hjernø skabt hvad virksomheden godt selv tør betegne som et revolutionerende værktøjsdesign, der giver plads til langt flere kaviteter og hurtige skift af komplette kaviteter – vel at mærke stort set uden brug af værktøj.


Hos Hjernø Værktøjsfabrik A/S er man påpasselig med at anvende et ord som 'revolutionerende'. Men i et aktuelt tilfælde synes man faktisk, at betegnelsen er meget passende for et værktøjsdesign til en bestemt kundeopgave.

Det er nemlig lykkedes for Hjernø at skabe et værktøjsdesign, der bedst kan beskrives, som om at kulisserne bevæges op og ned i stedet for til siderne, selv om emnerne er placeret normalt i formen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det betyder, at man har kunnet placere op til fire gange flere kaviteter i værktøjet uden at øge selve værktøjsstørrelsen, forklarer administrerende direktør Aage Agergaard.

Samtidig har værktøjsfabrikken løst problemet med hurtig udskiftning af kaviteter, så løsningen kan komme op at køre igen med en ny kavitet på under ti minutter. Det klares via selvstændige kavitetsenheder, der kan udskiftes med komplette reservekaviteter, mens værktøjet sidder i maskinen.

De selvstændige kavitetsenheder indeholder separate kølekredse til vand samt et separat udstødesystem.

Sidstnævnte system muliggør, at man blot skal udløse et speciel udviklet låsesystem til kaviteterne, hvorved hele kaviteten kan tages ud, hvorefter en ny kavitet kan isættes og fastlåses med låsesystemet. Udover at låse kaviteten fast sørger låsesystemet også for at tilslutte udstødesektion og vandtilslutning til hver kavitet, oplyser Hjernø.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik