Teknovation Logo
robot

 
  • Fra november 2016 til november i år, er den samlede arbejdsløshed i Dansk Metal faldet med 0,4 procentpoint, noterer en tilfreds Metal-cheføkonom Thomas Søby.

28. december 2017, kl. 07:02 

Landsdækkende fald i ledigheden

Dansk Metal noterer med tilfredshed, at arbejdsløsheden er faldet over hele landet i 2017. Flere afdelinger melder ”alt udsolgt”.


2017 har generelt været et år med vind i sejlene for den danske industri. Det aflæses blandt andet i antallet af arbejdsløse i Dansk Metals a-kasser. I november 2017 er den sæsonkorrigerede arbejdsløshed på 2,5 procent.

"Vi har et par afdelinger, hvor antallet af ledige medlemmer er under én procent, hvilket vil sige, at der faktisk ikke er ledige medlemmer. Det stemmer meget godt overens med, hvad vi hører fra vores tillidsrepræsentanter. De melder om flere ordrer, flere ansatte og mere overarbejde," siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Bruttoledigheden i Dansk Metal har vist faldende tendens siden 2009. I perioden fra maj til september stabiliserede den sæsonkorrigerede arbejdsløshed sig på 2,6 procent. Men de seneste tal for oktober og november måned viser et yderligere marginalt fald i arbejdsløsheden, hvor den sæsonkorrigerede arbejdsløshed netop lander på 2,5 procent. Sammenlignet med november sidste år, er det 0,4 procentpoint lavere og i forhold til for to år siden 1,1 procentpoint lavere.

"Dansk økonomi har det godt. De reviderede nationalregnskabstal viste en vækst på to procent i 2016, og tallene for første og andet kvartal af 2017 viste en vækst på henholdsvis 0,7 procent og 0,6 procent. I tredje kvartal har økonomien dog taget en mindre blunder, men tendensen er klart, at vi oplever vækst – ikke mindst i industrien," siger Thomas Søby.

Udviklingen på tværs af Danmarks regioner er relativt ensartet. Det største absolutte fald i den regionale bruttoledighedsprocent findes i Syddanmark, hvor arbejdsløshedsprocenten er faldet med 0,8 procentpoint.

"Den lave arbejdsløshed bør mane til eftertænksomhed. For den mest effektive vækstbremse er, hvis vi løber tør for kvalificeret arbejdskraft, og det er det, der er ved at ske. Derfor bør regeringen droppe de vedvarende besparelser på erhvervsuddannelserne, så vi kan få uddannet fremtidens arbejdskraft", siger Thomas Søby.

Den laveste bruttoledighed findes fortsat i region Midtjylland med 1,9 procent. Generelt er ledighedsprocenten faldet i alle regioner landet over, og det tyder på en industri i fremmarch og et opsving, som er nået ud i alle afkroge af landet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik