Teknovation Logo
robot

 
  • Hydremas Henrik Holse Nielsen (t.v.) og Mazak-salgskonsulent Steven Westenholz ved HCN-8800-centret, som understøttes af ti paletter.

18. juni 2017, kl. 23:22 

Teknologiskifte hos Hydrema

teknovationNr. 9 - 2017   Hydrema i Støvring har med investeringen i et Mazak HCN-8800-center erstattet to ældre maskiner og samtidig opnået samlet større kapacitet.


To ældre horisontale Mazak CNC-centre er blevet udskfiftet med ét Mazak HCN8800-center, baseret på producentens seneste teknolog. Kapaciteten har derved fået et stort løft på mindre gulvplads, og samtidig er lønandelen i emnerne reduceret betydeligt, fremhæver værkfører Henrik Holse Nielsen, i det aktuelle Teknovation:

”Den nye maskine kører meget hurtigere end de to udfasede maskiner. Kapaciteten er omtrent fordoblet, og vi har plads til at lægge meget mere ind på den nye maskine. Derfor har den hurtigt vist sig som en god investering for os,” siger Henrik Holse Nielsen, og tilføjer:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Fordi den er så hurtig, som den er, og for at udnytte kapaciteten optimalt, overvejer vi at udvide anlægget med yderligere fire paletter. Dermed kommer vi op på ti paletter i det automatiske paletteanlæg, der automatisk lader og aflader maskinen for emner.”

CNC-maskinen fremstiller dele til Hydremas egenproduktion af højtydende grave- og læssemaskiner, redskabsbærere og mineryddere, der afsættes på verdensplan. Den familieejede koncern har fabrikker i Støvring og Weimar i Tyskland med henholdsvis 16.500 og 20.000 kvadratmeter under tag.

”Op til købet af den nye maskine undersøgte vi markedet for muligheder og så på flere forskellige fabrikater. Men fordi vi i forvejen har en del Mazak maskiner i vores maskinpark, så var det naturligt at kigge i den retning,” siger Henrik Holse Nielsen, og tilføjer:

”Samtidig var det vigtigt for os at få en løsning, der kan udvides. Det er vi glade for i dag, fordi det vil være godt at udvide anlægget med fire paletter. Dermed kan vi flytte endnu mere arbejde over på maskinen, og det sparer vi mange penge på.”

Ved maskinen understøttes en Renishaw-måleprobe af opmålingsdata fra virksomhedens Zoller-løsning, der er leveret af KJV A/S, og Mazaks Tool Management-software.

Se mere i onlineudgaven af den aktuelle udgave ved at følge lænken  her

peis


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik