Teknovation Logo
robot

 
  • RFID-teknologien har hidtil ikke været så valid, at det har kunnet anvendes i et besværligt miljø som i et CNC-bearbejdningscenter. Men Fraunhofer-forskerne tester i projektet netop en ny RFID-teknologi, de har udviklet, der kan læse data op til en meter fra datakilden og fungere i metalfyldte miljøer, fremhæves det.

14. juni 2017, kl. 07:03 

Industrie 4.0 for værktøjsslid

Det tyske Fraunhofer-institut og Sandvik Coromant er i gang med et projekt, der skal gøre det muligt at undgå unødig genslibning af skærende værktøj.


Aktuelt genopslibes værktøj til CNC-bearbjdning ofte efter en fast plan, der ikke tage højde for det faktisk slid på værktøjet.

Dette service setup medfører ikke bare spildtid på serviceforhold, det er også dyrt i forhold til at kunne anvender værktøjet så læng, det faktisk er forsvarligt, fremhæver forskerne.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Men med såkaldte Industry 4.0 Smart Tools, der gør brug af RFID-tags til kommunikation, vil det være muligt at skabe individuelle processkemaer for hvert enkelt værktøj.

Processkemaerne vil få data fra en lang række faktiske faktorer under værktøjets levetid så som de faktiske oplysninger om de benyttede bearbejdningsoperationer, medarbejder-settings, og de bearbejdede materialer.

Alle data køres så inde i et Management Tool, der kreerer en Digital Twin-kopi af det faktisk værktøj, hvorved det i sidste ende bliver op til brugeren at beslutte, hvorvidt der bør foretages service af værktøjet.

Ud over de nævnte partnere er også CIMSOURCE, PROMETEC Gesellschaft Für Produktions-, Mess- Und Automatisierungstechnik, ID4us, The Heinz Nixdorf Institute Of The University Of Paderborn med i projektet, der får støtte fra den tyske stat såvel som EU's EFRE-NRW-program.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik