Teknovation Logo
robot

 
  • Hver en detalje på maskinen er resultatet af tre års research, hvor Anders Munk har samlet information fra nær og fjern. Da han vidste præcis, hvad den særlige extruder skulle kunne, bestilte han den specialbygget fra en kinesisk producent.

17. maj 2024, kl. 11:58 

Vil genanvende metalforurenet plastaffald

Redivivius Polymers og stifter Anders Munk har vundet MADE Challenge. Baggrunden er udviklingen af det, der betegnes som en unik maskine til genanvendelse af metalforurenet plastaffald, som andre hidtil har givet op over for.


Med sejren for Anders Munk og Redivivius Polymers følger et MADE demonstrationsprojekt som præmie, hvor de skal teste den udviklede maskingenanvendelsesteknologi.

Med maskinen er der tale om en Twin Screw Extruder, der skal omforme plastaffaldet med metalrester i til brugbare plastpellets, der kan indgå i andre produkter.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge Anders Munk, er det særlige ved maskinen (som han ikke kender til at andre i landet har stående), at den mikser det tilførte neddelede materiale særdeles effektivt.

Den er udstyret med fire gravimetriske feedere, der vejer alle komponenter minutiøst af. Og derfor er der fuld kontrol over de tilførte materialer herunder procesadditiver og stabilisatorer, der skal mikrodoseres i meget små mængder, påpeger han.

Extruderens mikseevner gør, at plasten er ensartet, når den kommer ud, ligesom afgasningszoner kan fjerne rester af smøreolier og smeltefiltre og magnetisk separering kan filtrere metaller fra, uddyber direktøren.

Ejer og leder af IMAS A/S Allan Rasmussen har været med til at udforme årets MADE Challenge-konkurrence, og han håber på ikke at skulle behøve at smide metalforurenet plastaffald til afbrænding i fremtiden.

Dette gør han nemlig i dag sammen med nærmest alle andre virksomheder inden for bearbejdningsindustrien, påpeger MADE.

I alt havde MADE kontaktet over 30 genanvendelsesvirksomheder om genanvendelsesmulighederne og tre virksomheder endte med et bud på en løsning.

Af de tre valgte et panel af eksperter Redivivus Polymers som det mest kvalificerede bud – ikke mindst på grund af et helt unikt setup af maskiner drevet af en 'ildsjæl', som det lød fra paneldeltager Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik