Teknovation Logo
robot

 
  • EU står med ansvaret for, at Danmark kan bevare gode grønne arbejdspladser, fremhæver Dansk Metals EU-chef Johan Moesgaard Andersen.

9. februar 2023, kl. 07:36 

EU har nøglen til flere danske arbejdspladser

Det er tid til, at Europa tager ansvaret på sig og sikrer en fortsat stærk grøn dansk industri, så førerpositionen inden for grønne teknologier kan fastholdes, mener Dansk Metal.


Dansk Metal har fem konkrete anbefalinger til EU’s stats- og regeringsledere, når de skal mødes de kommende to dage for at diskutere Europa-Kommissionens plan for, hvordan Europas grønne industri styrkes. Kommissionens forslag kommer i kølvandet på en særdeles aktiv industripolitik i Kina og USA:

”Der er mange positive tiltag i den plan, som Europa-Kommissionen har foreslået. Det er afgørende, at Europa går forrest for at sikre handel med resten af verden og samtidig bringer Europa i den digitale førertrøje. Vi deler fuldstændig ambitionen om at holde arbejdspladser på europæiske hænder. Europa bør spille på alle tangenter for at styrke vores grønne industri – så vi kan bevare gode arbejdspladser i Produktionsdanmark,” siger EU-chef i Dansk Metal Johan Moesgaard Andersen.

Hovedpunkterne i Metals fem anbefalinger for at styrke Europas grønne industri er: Europa skal tage lederskab inden for grøn teknologi. Europa skal ikke være bange for at føre afbalanceret industripolitik. Europa skal styrke samhandlen med verden. Hurtigere godkendelser. Nabotjek af sociale betingelser i IRA.

Joe Bidens plan: ”Inflation Reduction Act” indeholder en række sociale betingelser, som skal være med til at styrke den sociale bundlinje i USA. Europa bør som en del af det europæiske modsvar gennemføre et nabotjek af de sociale betingelser i den amerikanske plan for at se på, hvordan Europa inden for den nuværende kompetencedeling mellem EU og medlemslandene kan sikre en tilstrækkelig social balance i planen.

”I Dansk Metal har vi lige siden det seneste valg til Europa-Parlamentet i 2019 forsøgt at sætte industripolitiske spørgsmål på dagsorden i Europa, og derfor er det meget positivt, at beslutningstagere i Danmark og Europa nu ser ud til at rykke på denne her dagsorden,” siger Johan Moesgaard Andersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik