Teknovation Logo
robot

 
  • SAN Electro Heat arbejder nu videre med en metode, hvor spalterne mellem rør og metalstykke bliver lukket med en metalring. Adapterringen minimerer svejsningen og dermed varmepåvirkningen.

8. februar 2023, kl. 17:22 

Innovativ svejseløsning til saltlager

Et kommende pilotanlæg til lagring af energi i flydende hydroxidsalt hos DIN Forsyning i Esbjerg var udfordret på svejsningen af varmeelementer. MADE-projekt har fundet på en løsning.


Et MADE Materiale Demonstrationsprojektet med FORCE Technology og producenten af elopvarmningsløsninger SAN Electro Heat A/S i Græsted har fundet på en løsning til svejsningen af et varmelement, der skal fungere i opvarmet kaustisk soda.

Varmeelementet skal leveres til et pilotanlæg, der skal opføres i Esbjerg, som omdanner grøn strøm til varme i et saltlager. 

Nærmere bestemt er der tale om meget varmt hydroxidsalt, bedre kendt som kaustisk soda.

Og selvom saltet bliver tilsat kemi for at reducere den korroderende effekt, korroderer det stadig. Og jo varmere det er, desto mere korroderer det.

Dette imødegår SMV’en fra Græsted i Nordsjælland med en særligt hårdfør metallegering.

Bekymringen er dog, at saltet sætter sig omkring varmelegemerør i hullerne, hvor de går ind i en flange, og alligevel korroderer metallet.

Løsningen er faldet på en ring, der fungerer som adapter og dækker spalten. Dermed minimeres svejsningen og og varmepåvirkningen, der risikerer at ødelægge varmelegemerørets grundmateriale.

”Nu vil vi optimere svejsningen på baggrund af FORCE Technologys anbefalinger, og derefter tester vi i praksis, hvordan varmelegemerørene klarer sig i pilotanlægget. Demonstrationsprojektet har bragt os et stort skridt videre. Det har givet os adgang til eksperter, deres udstyr og ny viden," siger Technical Sales & Quality Manager i SAN Electro Heat, Peter Munk, og tilføjer:

”Der er et stort potentiale for SAN Electro Heat i den grønne omstilling, hvis vi kan levere udstyr til energilagring i hydroxidsalt. Desuden kan metoden give os yderligere muligheder i fødevarebranchen og medicinalindustrien som et alternativ til vores eksisterende løsning.” 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik