Teknovation Logo
robot

 
  • Ved DM i Skills kunne man hos Stålakademiet blandt andet blive bekendt med støberitekniker.nu, og her stifte nærmere bekendtskab med faget.

7. februar 2023, kl. 10:26 

Prøv, mærk og føl støberiteknikerfaget

Prøv, mærk og føl - det spor vil støberitekniker.nu fremadrettet forfølge, oven på deltagelsen på Stålakademiets stand ved DM i Skills 2023 i Fredericia.


Sammen med rollemodeller fra industritekniker.nu og værktøjsmager.nu demonstrerede også støberitekniker.nu gennem fire rollemodeller uddannelsen for de besøgende ved sidste uges DM i Skills i Fredericia.

Og støberiteknikerfaget tiltrak stor interesse omkring standen, hvor rollemodellerne virkelig har evnet, at komme i faglig dialog med de besøgende.

Teknologiafdelingen på UCH Uddannelsescenter Holstebro har skabt standens støberitekniske rammer, som fanger de besøgendes interesse. Det er spændende at støbe med flydende tinbronze (1.100 grader) og aluminium (700 grader). Lyset fra smelten og varmen er fascinerende, og støberiprocessen tiltrækker interesserede besøgende.

De indsamlede erfaringer vil der nu blive bygget videre på, i det videre formidlingsarbejde i støberitekniker.nu, hvor det allerede er besluttet, at man er med igen næste år, når der er DM i Skills i Roskilde, hvor det skal være en todelt stand, så man både støber lidt professionelt som demonstrationsfag og et besøgsafsnit, hvor de unge besøgende under kyndig vejledning kan prøve kræfter med støberifaget.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik