Teknovation Logo
robot

 
  • Boeings Vice President of Boeing Additive Manufacturing, dr. Melissa Orme gav de mere end 500 fremmødte et levende indblik i de seneste fem års AM-aktiviteter ved fly- og aerospacegiganten, der råder over mere end 17.000 AM-emneløsninger i sortimentet, fortrinsvis 3D-metalprintede.

7. september 2022, kl. 16:04 

De næste AM-milepæle er sat

AM Summit Copenhagen 2022 er nu vel overstået. Det blev en dag med 41 spændende indlæg for de fremmødte mere end 500 i Tap1. Best Pracitice-eksemplerne skal nu omsættes i de næste danske milepæle for landets AM-aktører.


Et tætpakket program med højt internationalt niveau var genstand for årets AM Summit Copenhagen, som onsdag fandt sted i Tap1.

Dansk AM Hub-direktør Frank Rosengreen Lorenzen bød velkommen og indledte ved at gøre status, og opfordre til, at man lod sig inspirere af dagens spændende indlæg, så AM i Danmark kan nå endnu videre end det høje niveau, der allerede er opnået.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Og inspiration kom der. Fra første indlæg af, hvor Vice President, dr. Melissa Orme fra Boeing Additive Manufacturing - eller bare "BAM", som det omtales internt i fly- og aerospacekoncernen, hvor AM-aktiviteterne har vokset sig rigtigt store, og spiller en væsentlig rolle i den aktuelle udrulning af CO2-begrænsende initiativer i koncernen.

Det har særligt taget fart i forlængelse af de første anvendte emner, der var 3D-metalprintede tilbage i 2016, som siden blot er eksploderet i antal løsninger, så man i dag i Boeing-regi opererer med mere end 17.000 AM-løsninger i de forskellige produkter, som ekspederes fra fabrikkerne, understregede Melissa Orme.

"Og antallet vil kun blive større i den nære fremtid, hvor der for alvor kommer skub på de bæredygtighedskrav, som er opstillet, og som i vid udstrækning kræver AM-fremstilling, for at der overhovedet kommer produkter ud af fabrikkerne," fortsatte Melissa Orme, og fremviste eksempler, og ikke mindst hvordan de både fremkommer hurtigere, billigere og mere bæredygtigt, end ved traditionelle fremstillingsmetoder.

Indlægget høstede dagens største bifald fra publikum, omend det skal nævnes, at der dagen igennem blev klappet meget af de i alt 41 oplægsholdere, og de løsninger og anvisninger, som de præsenterede over seks samlinger i foredragsområdet, mens der i pauser ind imellem de seks sessioner var rig lejlighed til at høre nærmere hos de mange udtstillere på området ved årsmødet samt ikke mindst til at netværke på tværs af deltagerne. 

Det rekordstore fremmøde ved årets AM Summit lover godt for den nære fremtid, og de er alle gået fra Tap1 inspireret og klædt på til at sætte egne mål i den nære fremtid, så stadig større frihed i design, produktion og ikke mindst anvendelsesmulighederne i de færdige løsninger kan videreudviklet på både kort og lidt længere sigt.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik