Teknovation Logo
robot

 
  • Bladt Industries skal levere TP'er til Vesterhav Nord og til Vesterhav Syd, der skal opføres ud for den jyske vestkyst i de kommende år:

25. november 2021, kl. 09:26 

Bladt vinder yderligere stor ordre

Bladt Industries A/S er af Vattenfall valgt som leverandør af overgangstykker, såkaldte TP'er, til havvindmølleparkerne Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, der skal opføres ud for den jyske vestkyst. Dermed er en yderligere en stor kontrakt i hus hos Aalborg-koncernen.


Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at Bladt Industries havde indgået to store kontrakter til det amerikanske offshore marked. Torsdag har Bladt Industries så yderligere tegnet kontrakt med energiselskabet Vattenfall om levering af 21 TP’er til Vesterhav Nord og 20 TP’er til Vesterhav Syd, der skal opføres ud for den jyske vestkyst i de kommende år:

"Vi er meget tilfredse med at være blevet valgt til endnu et stort offshore vindmølleprojekt. Dermed understreger vi endnu engang vores position som verdens største leverandør af havvindmøllefundamenter, og vi bygger videre på vores målsætning om at være fundamentet for den grønne omstilling," siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"I dag kan vi offentliggøre endnu en stor ordre, og vi er stolte over at skulle levere TP’er til de to kommende danske havvindmølleparker. Vi glæder os desuden meget til at skulle arbejde sammen med et af Europas største energiselskaber og en erfaren spiller inden for offshore".

Produktionen påbegyndes allerede til foråret og skal foregå hos Bladt Industries i Aalborg. TP’erne vil have en højde på op til 22,5 meter og en vægt på omtrent 260 tons pr. styk, og hele projektet forventes færdig i slutningen af 2023:

"Vattenfall er ligesom Bladt Industries interesseret i at tage et socialt ansvar, og der er derfor indgået aftale om, at dette projekt skal bruges som en uddannelsesplatform for en række af vores lærlinge, som vil deltage i fremstillingen af TP’erne," fortsætter Anders Søe-Jensen.

De to havvindemølleparker, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, vil tilsammen bestå af 41 vindmøller med en samlet kapacitet på 350 MegaWatt fordelt på 170 MegaWatt fra Vesterhav Syd og 180 MegaWatt fra Vesterhav Nord. Begge havvindmølleparker vil blive placeret 10 kilometer fra den jyske vestkyst nær Thyborøn (Vesterhav Nord) og Søndervig (Vesterhav Syd) i en vanddybde på cirka 20 meter. Havvindmølleparkerne vil tilsammen kunne forsyne omkring 350.000 danske husstande med elektricitet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik