Teknovation Logo
robot

 
  • Metal-forbundsformand Claus Jensen glæder sig over regeringens aktuelle udspil, som Metal mener vil styrke det danske arbejdsmarked.

7. september 2021, kl. 10:36 

Metal: Regeringens udspil styrker arbejdsmarkedet

Regeringens reformudspil ”Danmark kan mere I”, som statsminister Mette Frederiksen tirsdag formiddag præsenterede investerer i fremtidens arbejdsmarked, så flere bliver faglærte. Samtidig styrker det den danske arbejdsmarkedsmodel, mener Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen.


Dansk Metal glæder sig over regeringens aktuelle reformudspil, og peger på, at det lægger op til, at ledige, der har været medlem af en A-kasse i mere end fire år, kan få 24.500 kroner i de første tre måneder, de er ledige. Samtidigt stiger fradraget for fagforeningskontingentet, anføres det:

“Regeringens udspil styrker den danske model, og det er en håndsrækning til kernetropperne på det danske arbejdsmarked. Det kan bedre betale sig for den enkelte at være medlem af en a-kasse, og vores medlemmer vil opleve et bedre sikkerhedsnet, hvis de bliver ledige,” fastslår Metal-forbundsformand Claus Jensen, som fortsætter:

“Den største udfordring, vi har lige nu i Danmark, er manglen på faglært arbejdskraft. Derfor er det helt rigtigt set af regeringen, at vi skal investere, så mange flere unge får en erhvervsuddannelse. Samtidig forbedrer man mulighederne for efteruddannelse. Det er helt oplagt, når der er mange langtidsledige,” siger Claus Jensen.

Dansk Metal glæder sig over, at regeringen investerer i erhvervsuddannelserne, men holder samtidigt et skarpt øje på forslaget om de tre nye klimaerhvervsskoler.

“Det er godt, at regeringen investerer i erhvervsskolerne. Vi kommer til at følge forslaget om klimaerhvervsskolerne tæt. Det må ikke blive sådan, at nogle uddannelser og skoler er grønne, og andre er sorte. De unge på erhvervsskolerne er afgørende for, at Danmark kan komme i mål med den grønne omstilling, og der har vi brug for, at alle erhvervsskolerne er med”, siger Claus Jensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik