Teknovation Logo
robot

 
  • Michaels Sandbergs afhandling kan være af stor værdi og praktisk anvendelighed for den samlede danske kompositindustri, fremhæver Bestyrelsen i Plastindustriens Kompositsektion.

10. juni 2021, kl. 12:42 

Stort potentiale i vindende forskning om pultrudering

Tildelingen af Danish Composite Award 2021 går til Michael Sandberg for hans Ph.d.-afhandling om optimering af pultruderingsprocessen og kompositfremstilling. Forskningen tilbyder nemlig industrien et stærkt værktøj til at designe nye og optimere eksisterende pultruderingsprocesser, fremhæves det.


Civilingeniør og Postdoc, Michael Sandberg er vinder af årets Danish Composite Award for sin Ph.d.-afhandling: ”Numerical modelling of material flow in the resin-injection pultrusion process”.

Afhandlingen, der er udarbejdet på DTU, undersøger processen for pultrudering og fremstilling af kompositmaterialer gennem simulering.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Resultaterne har vist sig at kunne optimere kvaliteten og outputtet af pultruderingsprocessen og har dermed stor anvendelighed for kompositindustrien, fremhæves det.

Nærmere bestemt har det vist sig muligt at forudsige procesparametre såsom temperatur, resintryk, udvædning og processpændinger med høj detaljegrad og god nøjagtighed ved brug af simulering.

Årets vinder er indstillet af Jesper Hattel, sektionsleder og professor ved DTU, Department of Mechanical Engineering, som også er afhandlingens hovedvejleder.

Prisen bliver officielt uddelt til Kompositsektionens årsmøde den 30. september 2021, hvor Michael Sandberg har takket ja til at deltage og præsentere afhandlingens resultater.

Michael Sandberg er uddannet civilingeniør fra DTU inden for maskinteknik med speciale i faststofmekanik.

Med en baggrund som udviklingsingeniør i LM Windpower har han indgående kendskab til de industrielle perspektiver på kompositfremstilling. I dag er han ansat som postdoc på Aarhus Universitet.

Danish Composite Award består – udover hæderen – af et diplom og en rejse til ’JEC WORLD’ – den førende messe for kompositmaterialer, der finder sted i Paris i marts 2022. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik