Teknovation Logo
robot

 
  • Grundfos regnes for verdens største producent af pumper, og virksomheden ser 3D-print som et strategisk initiativ, der skal sikre, at man er med helt fremme på nye og banebrydende teknologier.

24. februar 2021, kl. 14:02 

Grundfos-status på 3D-metalprint

I en aktuel video produceret af Teknologisk Institut giver Thorbjørn Ottensen en status på, hvor den danske pumpegigant er i forhold til brugen af 3D-Metalprint.


Grundfos har i mere end et årti satset på 3D-metalprint som en metode til at give merværdi i produktudviklingen og i produktionen og undersøgt, hvorledes forskellige businesscases giver mening.

Blandt andet har virksomheden arbejdet med industrialiseringen af metal 3D-print til slutkomponenter sammen med Teknologisk Institut i AM-LINE 4.0 projektet, der er støttet af Innovationsfonden.

3D-metalprint komme næppe til at forandre storskala pumpeproduktion i grunden, men på værktøjssiden såsom fiksturer og støbeværktøjer, reservedele, samt inden for slutkomponenter til industriprodukter i rustfrit stål, der kan blive bedre og mere sofistikerede, ser Additive Manufacturing Manager, Thorsten Otte, spændende muligheder for fremtiden.

En erkendelse, virksomheden har haft, er eksempelvis, at der er behov for nye metoder til optimering af såvel virkningsgraden som designkompleksiteten på produkterne. Og her er metal 3D-print et af redskaberne, fremhæves det.

De største fordele, som 3D-metalprint aktuelt bidrager med, er optimerede produkter i mindre serie såsom forbedringer af hydraulisk performance, samt i forhold til optimerede cyklustider på sprøjestøbeværktøjer. 

På tekniksiden arbejder bjerringbro-firmaet blandt andet i AM-LINE 4.0-projektet stadig tungt med at kvalificere kvaliteten af AM-emner. Dette sker gennem optimeret dataindsamling, justering af procesparamtre såvel som ved traditionel opmåling.

Alt i alt oplever Thorbjørn Ottensen, at potentialet inden for 3D-metalprint både kan være stort og middelmådigt. Det hele afhænger af businesscasen. Men formår virksomheden at lave bedre produkter med større værdi for kunderne, kan fremstillingsmetoden have en stor fremtid for virksomheden, konstaterer han.

Se videoen her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik