Teknovation Logo
robot

 
  • I forbindelse med forberedelserne til kommende anden omgang af survey-undersøgelsen, vil CECIMO og dets nationale foreninger arbejde hårdt på at forbedre de data, der leveres til medlemmer, med henblik på at gøre trendundersøgelse til et vigtigt redskab for virksomheder, markedsanalytikere og beslutningstagere, lyder det fra den europæiske brancheorganisation.

22. februar 2021, kl. 15:02 

Cecimo klar med større AM-survey

Den europæiske værktøjsmaskinfabrikantforening CECIMO har gennemført en større undersøgelse af trends inden for Additive Manufacturing-området, AM.


Resultaterne fra den første større AM-survey blandt medlemslandende i CECIMO-organisationen er nu på plads.

Der er tale om en seks måneders undersøgelse med 86 virksomheder blandt medlemslandene, der beskæftiger sig med AM/3D-print.

Ifølge CECIMO, tyder resultaterne fra surveyen blandt andet på, at der er vækst at spore inden for de fleste kategorier såsom 'produkter og emner', 'maskiner', 'materialer' og 'tjenester'.

På materialesiden, fremhæves eksempelvis en registreret balance på 44,3 procent inden for metaller og 55,6 inden for plast, hvilket indikere stærk vækst på begge områder.

Hvad angår de forskellige industrisektorer er billedet mere delt.

For aerospace og automotive er der indikationer om negativ vækst med procenter på henholdsvis minus 30 og minus 19,7.

På den positive side stikker til gengæld medical-området ud med en positivprocent på hele 61.

AM-ordrer til medical-sektoren forventes således at ekspandere kraftigt ikke mindst med AM-teknologiens vigtige bidrag til kampen for at bekæmpe COVID19-pandemien.

Endelig vil CECIMO fortsætte med at repræsentere AM-sektorens interesser, som organisationen anser for at være en af de mest innovative og hurtigt voksende industrier i Europa, konsateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik