Teknovation Logo
robot

 
  • Etableringen af støberiteknikeruddannelsen ved UCH i Holstebro er et vigtigt bidrag til at støberierne kan få adgang til flere faglærte.

3. november 2020, kl. 17:16 

Støberibranchen vil tiltrække flere

Behovet for støberiteknikere er opadgående, og det har nu ført til øgede danske aktiviteter for at uddanne flere faglærte.


Koordinator og daglig leder af sekretariatet for industritekniker.nu, Henning Dam, glæder sig over at metalindustrien er midt i et teknologiboom.

Det afspejler sig dels i industriktekniker- og værktøjsmagerefterspørgslen, og så ser han det tydeligt også blandt støberierne i Danmark, der har taget initiativ til at etablere støberitekniker-uddannelsen igen i Danmark, hvor man kan tage uddannelsen ved UCH i Holstebro.

Det er et godt træk, som han glæder sig over, og roser støberierne for, men samtidig peger han på, at Danmark skal blive endnu bedre på uddannelse - det gælder faglærte, mellemlange og lange uddannelser, understreger Henning Dam.

Arbejdet med støberiteknikeruddannelsen er varetaget i tæt dialog mellem parterne, og så de metal-faglige uddannelser under industritekniker.nu, idet Danske Støberiers Forening har stiftet foreningen støberitekniker.nu, som har et tæt markedsføringssamarbejde med industritekniker.nu, oplyser Henning Dam. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik