Teknovation Logo
robot

 
  • Det handler om allerede i dag at være proaktiv, og få udpeget de rette mål for fremtiden, opfordrer initiativtagerne Dansk Design Center, Industriens Fond og DI, som står bag tiltaget, rettet mod landets mindre produktionsvirksomheder.

14. oktober 2020, kl. 13:44 

Handl proaktivt på fremtiden i dag

Dansk Design Center, Industriens Fond og DI har sammen skabt et innovativt udviklingsforløb, der skal forsøge at hjælpe små og mellemstore produktionsvirksomheder til at stå stærkere i den fremtid, der kommer.


Mange danske produktionsvirksomheder mærker Covid-19-krisen, der har tvunget flere globale og nationale markeder i knæ. Projektet "Fremtiden Nu", som Dansk Design Center, Industriens Fond og DI sammen har skabt, et et innovativt udviklingsforløb, der skal forsøge at hjælpe små og mellemstore produktionsvirksomheder til at stå stærkere i den fremtid, der kommer.

“I forløbet skal virksomhederne blandt andet arbejde strategisk med fremtidsscenarier. Vi har tidligere brugt metoden i sundhedssektoren med stor succes, og nu har vi så udviklet en række nye levende fremtidsscenarier, der særligt har øje på produktionsvirksomhederne og deres udfordringer,” forklarer direktør for Dansk Design Center Christian Bason, og tilføjer:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Virksomhederne får adgang til fremtiden på en helt ny måde, nemlig gennem indtalte menneskelige fortællinger, som gør det langt mere umiddelbart og nærværende. Gennem fortællingerne oplever de præcis hvor forskelligartet, fremtiden kan udfolde sig. På den måde kan de blive inspireret til at sætte en retning og proaktivt påvirke fremtiden i den retning, som de ønsker, allerede i dag. For mange danske produktionsvirksomheder er det en helt ny måde at arbejde med innovation på, og det glæder vi os til at hjælpe dem med”.

Med projektet vil Industriens Fond hjælpe virksomhederne med at sætte fremtiden i rampelyset:

“Hvis produktionsvirksomhederne ikke er rustede til morgendagens komme, så mister vi jo en vigtig del af dansk erhvervsliv. Gennem det nye projekt stiller vi nogle konkrete værktøjer til rådighed. På den måde hjælper vi virksomhederne til at hæve blikket lidt fra den daglige drift og rette det hen mod strategien og fremtidens forretningsmodel,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør for Industriens Fond og understreger:

“Fremtiden ser med sikkerhed anderledes ud, end det vi kender i dag. Og det skal virksomhederne være bedst muligt forberedte på, så de vedbliver med at være konkurrencedygtige og er klar til at gribe de muligheder, som opstår.”

Fremtiden Nu handler helt konkret om, at de deltagende virksomheder ved hjælp af lyd, billeder og fortællinger bliver præsenteret for forskellige plausible versioner af fremtiden, nærmere bestemt år 2050. Ved at “møde” denne fremtid får virksomhederne noget mere håndfast at navigere deres strategi og forretning efter.

“Det stærkeste ved at arbejde med fremtidsscenarier i de her forløb er, at virksomhederne oplever, at fremtiden ikke længere er givet og ude af deres hænder. Den er til forhandling og kan formes," fortæller Christian Bason.

Fremtiden Nu løber frem til slutningen af 2021, og der er åbent for virksomhedstilmelding nu.

Se mere ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik