Teknovation Logo
robot

 
  • Ansatte på Copenhagen Atomics; testsystemer til håndtering og test af thorium holdige metal salt ved temperaturer op til 700 oC. Fra venstre: Thomas Steenberg, Marie Hill, Thomas Jam Pedersen og Aslak Stubsgaard.

22. september 2020, kl. 14:12 

TI aktiverer internationalt materialenetværk

Den danske opstartsvirksomhed Copenhagen Atomics har fået hurtig hjælp gennem Teknologisk Instituts internationale netværk Produktion & Materiale Hub, meddeler GTS-instituttet.


Teknologisk Institut, TI, fik tidligere i år en henvendelse fra opstartsvirksomheden Copenhagen Atomics, der udvikler teknologi og komponenter til thorium atomkraftværker baseret på smeltet salt.

Forespørgslen handlede om at finde en hurtig metode til at teste, hvor modstandsdygtige materialer er over for smeltet salt ved høj temperatur.

Da TI umiddelbart ikke havde kompetencer i huset inden for dette felt, besluttede de at sende forespørgslen ud til det nyetablerede internationale netværk af institutter inden for materialer og produktion, døbt PM Hub.

Og i løbet af blot et par dage var der fire institutter forskellige steder i Europa, der tilbød hjælp. To af dem havde desuden konkrete løsninger som Copenhagen Atomics kunne bruge, fremhæver TI.

"Jeg er imponeret over, hvor effektivt dette netværk fungerer," siger CEO i Copenhagen Atomics, Thomas Steenberg, og fortsætter.

"Vi er allerede i gang med at etablere metoden i vores laboratorie, så vi kan komme hurtigere i mål med næste version af vores mobile reaktor."

TI har således igangsat et større arbejde med at samle forskellige europæiske institutter i et netværk, som skal hjælpe industrien med at løse produktions- og materialerelaterede problemstillinger, fremhæver TI-centerchef Lars Pleth Nielsen.

Det med henblik på at hjælpe danske og udenlandske virksomheder videre til relevante nationale såvel som internationale videnscentre, universiteter og institutter for på effektiv vis at få løst deres materiale- og produktionsrelaterede udfordringer.

Netværket har nu eksempelvis medlemmer fra Frauenhofer (D), AIMEN (Es), VTT (Fin), Innovation Center Iceland (Isl), RISE (S) og TWI (UK). Selve arbejdet med at etablere TI's Produktions- & Materiale-Hub finansieres ved hjælp af støtte fra Styrelsen for Institutioner & Uddannelsesstøtte under Uddannelses- & Forskningsministeriet.

Af den grund er det (indtil videre) gratis at få kontakt via netværket. Men, man skal forvente at betale for de konkrete ydelser fra de institutter som byder ind med hjælp eller løsningsforslag, lyder det fra TI.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik