Teknovation Logo
robot

 
  • Fremstillingsindustrien ser gode muligheder i grøn teknologi til at løfte eksportvirksomhederne.

21. september 2020, kl. 13:14 

Grøn start udløser potentielt eksport-comeback

En DI-analyse viser, at økonomien i Danmark p.t. er i sin bedste form, siden landet blev lukket fuldstændig ned i marts. Dér, hvor det bliver svært, og hvor der er en kæmpe udfordring, er på eksportmarkederne, noterer Fremstillingsindustrien.


Der er stadig er et stykke vej tilbage til normalen, og skal dansk økonomi tilbage på niveauet før Covid-19-krisen, så skal der gang i de danske virksomheders eksport.

I Danmark er næsten 850.000 jobs knyttet til eksporten, og i en verden med stadigt stigende smittetal ser udsigterne mildest talt ”ringe” ud.  

En af anbefalingerne er derfor, at kigge på eksportpotentialet i blandt andet den grønne omstilling.

De lidt dystre udsigter for dansk eksport inviterer også til andre måder at tænke eksport på. Tiltag der skal iværksættes hurtigst muligt, og derfor nedsatte regeringen den 10. august otte genstartteams, der i fællesskab skal finde løsninger, som kan hjælpe dansk eksport tilbage på sporet. Et af de otte genstartteams er genstartteamet for produktion og grøn teknologi, med formand direktør Michael Lundgaard Thomsen, Aalborg Portland.

Med i genstartteamet sidder Fremstillingsindustriens chef Jacob Kjeldsen, og den 15. september afleverede de en række anbefalinger, som regeringen skal arbejde videre med.

Anbefalingerne indeholder konkrete ideer og initiativer til, hvordan vi kan understøtte eksporten på kort sigt, men også på mellemlang sigt, som kan udmøntes, og som kan finansieres af de godt 5 millioner kroner som regeringen har dedikeret genstarten.

På tværs af alle otte genstartsteams er afleveret anbefalinger, som peger på at genetablere muligheden for erhvervsrejser, styrke likviditeten og udnytte eksportpotentialet i den grønne omstilling og digitalisering.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik